28.09.2012 00:00
-
2234
    
  10 | 11  
 © Тетяна Чорновіл

ПОЕТОВІ

ПОЕТОВІ

з рубрики / циклу «ПРИСВЯТИ»

Дмитру Павличку до Дня Народження
в глибокій пошані з найкращими побажаннями!

Дівчам малим ходила муза боса,

В стерні колючій колоски шукала,

А пісня чарівна дзвінкоголоса

До праці нелегкої закликала.


Хлоп’яті, що на полі десь взялося,

Тих колосків в сорочку натрусила.

О! Непросте з стерні було колосся –

У кожнім з них ховалась слова сила.


Про мамине шиття і чисті роси,

Сльозу, криницю, квіточку тендітну,

Лелечі крила і хлібів покоси,

Про України вроду й мову рідну!


З тих пір юнак збагнув красу сонета

Й дивує в ріднім краю всіх піснями

Перлини слів Народного Поета

Над горами засяяли й ланами.


З могутністю гірського водоспаду

Він всім з віршів любові наливає.

Поглинув світ тирана Торквемаду,

Співець же нам «Два кольори» співає.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.09.2013 20:25  Тадм 

Які ж гарні у Вас присвяти! ця - не виняток

 28.09.2012 10:00  Ірина Затинейко-Михалевич 

так з душею... "Два кольори" з жодною піснею конкурувати не в силі!

 28.09.2012 08:47  © ... 

Дуже вдячна всім за відгуки! Цю давню публікацію я попросила вчора "витягти" пана Суворого! До дня народження мого улюбленого поета! Свого часу вірш пройшов непоміченим! А слова сказані від душі! Додала лише зображення і музичний супровід! Ще раз вдячна за оцінку!

 28.09.2012 01:03  Деркач Олександр => © 

Гарні слова про Поета, люблю цю Пісню, колись співав її у генделику Лабитнангі, містечко в Тюменській обл. місцеві українці потім пригощали мене, ледь виїхав звідти)))

 28.09.2012 00:17  Лідія Яр => © 

Дуже гарна привята, дуже -дуже... як і вірші того, кому присвячено...

 28.09.2012 00:16  Бойчук Роман 

Дуже гарно!!!

 26.09.2011 10:11  © ... 

Ти ба! І на свій вірш наткнулася! Присвята Павличкові. Спогади....