03.10.2010 02:32
-
953
    
  - | -  
 © Микола Щасливий

Літературно-мистецький фестиваль «Фокус»

Дата проведення фестивалю: 15-16 жовтня 2010 року. 

Місце проведення – Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого (м. Харків, вул. Пушкінська, 77). 

Електронна пошта: litfokus@ukr.net 


Організатори заходу:  

– Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого; 

– літературно-мистецька студія «Пластилін»  

(керівники – члени НСПУ: Аліна БОРЩОВА, Оксана БОЙКО); 

– літературно-мистецька студія «АВАЛ»  

(керівник – Андрій КОСТИНСЬКИЙ, менеджер – Віталій КОВАЛЬЧУК). 




Всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль «Фокус» – це арт-точка, в якій збираються, перетинаються відбиті сферичним літературним дзеркалом або заломлені творчою лінзою паралельні слова-промені, думки-потоки.  

«Фокус» – це місце, в якому автори є сталою величиною, які найсильніше, найяскравіше проявляються під пильним поглядом слухачів та читачів. Їх індивідуальність розглядається за допомогою чуттєвого оптичного приладу, що має найкращу чіткість, різкість. Це уявна математична точка, через яку проходять прямі та криві лінії життя. 



Фестиваль проводиться 15-16 жовтня 2010 року в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого (м. Харків). Програма заходу включає в себе збори учасників, їх розселення; відкриття фестивалю «Фокус», майстер-класи, презентацію журналу «Лава» №2, слем, культурну частину для гостей міста, а також конкурсну частину фестивалю. 

Для участі у конкурсній частині необхідно надіслати на електронну адресу фестивалю: litfokus@ukr.net 5 віршів (не більше 5 сторінок) або 2 оповідання (не більше 10 сторінок ). Свої роботи обов’язково слід підписати (прізвище, ім’я, ім’я по батькові, а також слід зазначити необхідні контакти: номери телефонів та домашню адресу). Вік учасників до 30 років. Роботи мають бути віддруковані шрифтом Times New Roman, 14 пт. Рукописи художніх творів приймаються оргкомітетом із 20 вересня до 5 жовтня.  


Спеціальна незалежна комісія обере кращих 25 учасників конкурсної програми. Відповідно їм розсилається запрошення для участі у фестивалі, зокрема у конкурсній частині заходу. На конкурсній частині фестивалю на кожного учасника надається по 2,5 хвилини для представлення своїх творів. Визначення переможців здійснює журі у кожній із 4 номінацій (українська поезія, українська проза; російська поезія, російська проза). Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір (твори) визнаний найкращим у відповідній номінації. Переможцям у номінаціях присвоюється звання «Лауреат Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Фокус»», а також за підсумками заходу буде видано збірку з їхніми творами. 


УВАГА для запрошених! 


1. Проїзд, проживання та харчування учасників фестивалю відбувається за власні кошти. 

2. Учасники, які потребують житла, за бажанням можуть бути розміщені у готелі НЮАУ імені Ярослава Мудрого за адресою: м. Харків, Пушкінська, 70 (вартість – 120-130 грн. на добу).  

3. Заявки до організаційного комітету подаються заздалегідь (електронна пошта: litfokus@ukr.net; контактні телефони: 050-184-31-82 (Віталій Ковальчук), 099-784-11-03 та 097-29-33-68 (Андрій Костинський), 063-68-63-123 (Оксана Бойко), 099-77-28-353 (Аліна Борщова). 

4. Також учасникам надається можливість централізованого харчування за власні кошти у їдальнях НЮАУ імені Ярослава Мудрого за адресою: Пушкінська, 77) (заявки так само приймаються до організаційного комітету заздалегідь за тими ж контактами). 

Додатково: 

Учасники фестивалю у межах заходу можуть презентувати свої книги із розповсюдженням за матеріальні кошти. 

* * * * * * * 

ПОЛОЖЕННЯ 

про проведення конкурсної частини Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Фокус» 


1. Загальні положення 

1.1. Конкурсна частина Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Фокус» (далі – конкурс) проводиться з метою виявлення, стимулювання розвитку та підтримки талантів України, а саме: поетів, прозаїків, обдарованої молоді, сприяння їх самореалізації. 

1.2. Основними завданнями конкурсу є: залучення широкого кола громадськості до участі в культурному житті м.Харкова; створення сприятливого середовища для соціалізації творчої особистості; сприяння розвитку літературного процесу в Україні. 


2. Оргкомітет фестивалю 

2.1. Організаторами заходу є НЮАУ імені Ярослава Мудрого, літературно-мистецька студія «АВАЛ» (керівник – Андрій Костинський, менеджер – Віталій Ковальчук), літературно-мистецька студія «Пластилін» (керівники: Аліна Борщова, Оксана Бойко). 

Для підготовки і проведення фестивалю, зокрема конкурсної частини, створюється організаційний комітет, до складу якого входять представники літературно-мистецьких студій «АВАЛ», «Пластилін», члени Харківської обласної організації Національної Спілки письменників України, інших організацій та приватні особи, які долучилися до організації і проведення фестивалю. 

2.2. Функції оргкомітету: 

– розроблення календарного плану заходів щодо підготовки та проведення фестивалю та забезпечення його виконання; 

– розроблення та затвердження кошторису фестивалю; 

- пошук спонсорів; 

– забезпечення поширення інформації про проведення фестивалю, його зміст та умови участі; 

– адміністрування та контент-наповнення електронної пошти, спеціально розробленої для проведення фестивалю. Визначення та затвердження кількісного та персонального складу спеціальної незалежної комісії для попереднього ознайомлення з роботами, поданими для участі у фестивалі (На електронну пошту «Фокусу» слід надсилати анкету учасника фестивалю, а також власні твори: поезія – 5 віршів; проза – 2 оповідання, які не перевищують 10 сторінок); 

– визначення та затвердження кількісного та персонального складу журі; 

– забезпечення можливості зв’язку з авторами, прийняття від авторів рукописів для участі у фестивалі; 

– здійснення підготовки бюлетенів для голосування членів журі; 

– розрахунок середнього балу кожного твору; 

– передача 10 найкращих робіт у кожній номінації (за підсумками роботи спеціальної незалежної комісії) журі для визначення переможців та дипломантів конкурсу фестивалю;  

– забезпечення оприлюднення результатів конкурсної частини фестивалю; 

– організація церемонії нагородження переможців; 

– здійснення іншої роботи, необхідної для успішного проведення фестивалю. 

2.3. У випадку недотримання норм Положення оргкомітет має право відхилити твір без пояснення причин і без повідомлення автора. 

2.4. Голова оргкомітету здійснює контроль за неупередженістю членів журі. 

2.5. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох і більше творів, голова оргкомітету і голова журі разом, використовуючи письмові коментарі членів журі, визначають твір/твори, що перемогли у конкурсі по номінаціях. 

2.6. Виходячи з отриманих даних голова оргкомітету оголошує підсумки конкурсу. 




3. Журі фестивалю 

3.1. Для визначення переможців та дипломантів фестивалю оргкомітетом створюється компетентне журі, до складу якого запрошуються визнані поети, письменники, літературознавці, фахівці у сфері мови і літератури, літературні критики, видавці, діячі культури та мистецтва, представники засобів масової інформації, громадські діячі, інші авторитетні особи.  

3.2. Робота журі координується головою журі та головою оргкомітету. 

3.3. Кожний з членів журі ознайомлюється з конкурсними творами, що дісталися фіналу літературного фестивалю, і, за підсумками розгляду, письмово викладає свої коментарі та виставляє бали за 10-бальною шкалою. 

3.4. За підсумками ознайомлення з конкурсними творами складається протокол, що завіряється підписом кожного з членів журі. 

3.5. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох і більше творів, голова оргкомітету і голова журі разом, використовуючи письмові коментарі членів журі, визначають твір/твори, що перемогли у фестивалі за номінаціями. 


4. Учасники конкурсу 

4.1. У конкурсі беруть участь творча молодь: поети, прозаїки, які є жителями України та передали рукописи творів разом з анкетою учасника відповідно до умов фестивалю. Вік учасників не має перевищувати 30 років. 


5. Умови подання робіт на фестиваль 

5.1. Роботи на фестиваль подаються з 13 вересня до 1 жовтня включно. 

5.2. На конкурс допускаються роботи за наступними номінаціями: «Українська проза»; «Українська поезія»; «Російська проза» «Російська поезія». 

Роботи мають бути написані українською або російською мовами та подані до оргкомітету у термін, визначений даним Положенням. Рукописи художніх творів повинні бути віддруковані шрифтом Times New Roman, 14 пт і не перевищувати: поетичні твори – 5 сторінок; прозові твори – 10 сторінок. У разі, якщо твір перевищує норми, що зазначені вище, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок). Рукописи обов’язково підписувати, разом із творами надається анкета учасника, у якій вказується: прізвище, ім’я, ім’я по батькові; повна домашня адреса, номери телефонів, у тому числі мобільного, icq, e-mail, місце навчання або роботи учасника, номінація, а також слід коротко розказати про свої уподобання в літературі, з ким ви себе асоціюєте у житті, ваші філософські погляди на життя.  

Також бажано надіслати фотокартку розміром 10 х 15 (1 шт.); 

5.3. Роботи, не надані в електронному вигляді, до участі у конкурсі не допускаються. 

5.4. Роботи, що беруть участь у конкурсі, не рецензуються та не повертаються. 


6. Порядок приймання робіт 

6.1. Конкурсні роботи приймаються оргкомітетом до 1 жовтня включно за електронною адресою: litfokus@ukr.net 


7. Порядок обрання учасників конкурсної програми «На кращий літературний твір» фестивалю «Фокус» 

7.1. По мірі надходження рукописів до оргкомітету вони передаються на розгляд спеціальної незалежної комісії.  

7.2. Спеціальна незалежна комісія обирає кращих 25 учасників конкурсної програми «На кращий літературний твір фестивалю «Фокус». Відповідно їм розсилається запрошення для участі у фестивалі, зокрема у конкурсній частині заходу. На конкурсній частині фестивалю вони мають зачитати на власний розсуд свої твори, (які вони надсилали до участі у конкурсній частині). На кожного учасника надається часу не більше трьох хвилин. 

7.3. Визначення переможців здійснює журі у кожній з 4 номінацій. 

Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір (твори) визнаний найкращим у відповідній номінації. У випадку, коли декілька робіт отримали однакову кількість балів, голова журі спільно з головою оргкомітету обирає переможця. 

Переможцям у номінаціях присвоюється звання "Лауреат Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Фокус». 

7.4. Незалежно від номінації журі має право присвоїти окремі відзнаки, наприклад: 

- „Відкриття року” — найкращому молодому конкурсанту за твір, який ще не був надрукований. 


8. Нагородження переможців 

8.1. Нагородження переможців відбувається на заключній частині фестивалю. Автори, які стали переможцями конкурсу у відповідній номінації, нагороджуються дипломами. Також за підсумками конкурсної програми буде видано журнал із творами переможців.  

Окрім лауреатів у кожній із номінацій журі визначає також по два дипломанти, яким присвоюється звання "Дипломант ". 

8.2. Авторське право на твори, що представлені, залишається за автором. 

8.3. Автори, які стали дипломантами конкурсу у відповідній номінації, нагороджуються дипломами. 


9. Фінансування конкурсу 

9.1. Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок джерел, не заборонених чинним законодавством України. 


10. Офіційна інформація про умови конкурсу 

10.1. Офіційна інформація про умови конкурсу, його проведення та підсумки розміщується на сайті НЮАУ імені Ярослава Мудрого. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!