08.10.2010 22:16
-
1188
    
  1 | 1  
 © Михайло Трайста

Премудрий Гриць на уроці зоології

«Був Гриць премудрий родом з Коломиї,
Вчився барз добре на філозофії»

(І. Франко, «Грицева шкільна наука»)

Вчитель: – Та-а-к!.. Ану хто сьогодні буде відповідати?.. Гриць!.. (Гриць ліниво піднімається, чухаючи потилицю. Мовчить). – Ну що, Грицю, який предмет ми вивчаємо? 

Гриць: – Ми вивчаємо зоологію, пане вчителю! (Випалює одним стихом Гриць). 

Вчитель: – Та-а-к!.. Нумо скажи, Грицю, чим займається зоологія? 

Гриць: – Зоологія займається?.. Займається?.. Вона дуже зайнята, пане вчителю!.. Можу зайняти і місце?.. 

Вчитель: – Ні, ні, ні, Грицю, по-перше скажи, чого навчає нас зоологія? 

Гриць: – Зоологія навчає нас… про тварини! 

Вчитель:– Та-а-ак!.. А про яких тварин навчає нас зоологія? 

Гриць: – Про тварин мертвих, про тварин живих і про... про тварин ненароджених. 

Вчитель: – Та-а-ак…Ану, наведи приклад домашньої тварини? 

Гриць: – Качка! 

Вчитель (незадоволено): – Грицю?!.. 

Гриць: – Гуска! 

Вчитель (ще більш незадоволено): Гри-и-ицю?!.. 

Гриць: – Курка! 

Вчитель: – Це ж птахи, Грицю! 

Гриць: – Собака! 

Вчитель: – Ось, бачиш, Грицю?.. Мо-ло-дець!.. А тепер дай нам приклад мертвої тварини. 

Гриць: – Бровко вуйка Гната, його переїхала машина. 

Вчитель (сердито): – Грицю, ти не зрозумів, я просив тебе навести приклад однієї зниклої з лиця землі тварини. 

Гриць: – Коза баби Катерини вже три дні як зникла, всі сусіди шукають її. Як вдень так і вночі, й мале й велике. Зникла з лиця землі та й годі!.. 

Вчитель (сердито): – Чому ти не вивчив урок, Грицю?.. 

Гриць: – Я ж найближчий сусід баби Катерини!.. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!