05.12.2014 19:55
для всіх
231
    
  2 | 3  
 © Ксюшка Жайворон

Дзеркало

Колись давно вона прочитала, що є люди дзеркала, почуття яких повністю відбивають почуття оточуючих. Прочитала, вбила собі в голову, але дзеркалом не стала, хоча й намагалась всім довести протилежне.

Вона вперто доводила, що коли він пішов він забрав з собою її почуття до нього. Бо хіба можна кохати того, хто не кохає тебе? Хіба дзеркала показують те, чого нема? І лише вночі ковтаючи сльози, вона усвідомлювала, що її теорії з дзеркалом, до біса неправдива. Але з першим промінням світанку, вона витирала будь-які сліди почуттів і починала доводити всім та загалом і собі, що все навпаки. Його немає, він не кохає її, вона – його. 

А до зустрічі з ним теорія з дзеркалом була досить правдивою. Їй ніхто не подобався, вона не будувала тупих ілюзій, лише коли якийсь хлоп починав доводити їй, що вона йому небайдужа, у її душі починало щось ворушитись, прокидатись, там зароджувались почуття. Закінчувала стосунки з хлопцями вона, коли переставала відчувати щось до нього і ніколи не боялась розбити серце йому, бо була впевнена, що він теж охолов до неї.

Тепер вона більше не дзеркало. А, швидше, жалюгідне скло, яке пропускає через себе все світло і всі почуття…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.12.2014 12:26  Арсеній Троян => © 

І знову про кохання ... Так, серед слабкої підлоги це - топова тема. Ну невже більше ні про що писати? Проте сподобалась нехай і звичайність, але органічність тексту - мотив дзеркала глибоко вплетений у структуру твору, досить вдалим є вживання слова "розбивати", який ніби поєднує допис ... Ну годі цієї псевдолітературознавчої фігні, ах, який текст, ах які емоції. Пишіть ще і шукайте інші теми

 06.12.2014 14:58  Ганна Коназюк => © 

Можливо, ви занадто "зловживаєте" займенниками, а можливо, навмисне обрали такий стиль письма - автору видніше... Як на мене, текст цікавий! Вітаю!))

 06.12.2014 11:21  Тетяна Белімова => © 

Сподобалося. Думки і почування молодої людини. Ваша ЛГ ще буде дзеркалом! Обов`язково. Я не помітила неузгоджених речень. Перечитаю ще раз пізніше. Може, зранку важко вчитуватися?))
Успіху Вам! Ваша проза цікава, не переписана за чужими канонами і правилами.