01.01.2015 10:31
для всіх
1667
    
  4 | 5  
 © Микола Васильович Снаговський

ТУРБОТЛИВА БУРУЛЬКА

ТУРБОТЛИВА БУРУЛЬКА

Одного зимового дня несподівано потепліло так, що подекуди почав танути сніг, потекли потічки. Іванко зрадів: не треба дуже одягатися. Вийшов надвір, досхочу награвся, ліплячи з вологого снігу всілякі фігури. А приморившись, став під стіну будинку напроти сонечка, примружив очі, розвів руки і давай насолоджуватися теплом яскравого сонця.

Аж, раптом, на його голову – кап!

Іванко на те особливої уваги не звернув: ну, подумаєш, крапелька капнула з даху.

Але знову – кап-кап!

Іванко собі стоїть. Йому навіть приємно, що на розпашілу від активних забавок голову капають прохолодні крапельки.

– Та чи ти, хлопчику, ще довго не звертатимеш уваги на мене?.. – несподівано почув Іванко десь зовсім близько незнайомий голос.

– Це – до мене?

– Атож, до тебе! Куди ти став?!

– Як «куди»? Біля стіни, на осонні. Гріюсь і відпочиваю! – відповів хлопчик.

– А чому ж ти не здогадався глянути нагору, як вчать вас, дітей, батьки і вчителі? Я ось-ось у-у-упа-а-аду…

Іванко немов знічев’я поволі підняв голову, але в ту ж мить, охоплений жахом, відстрибнув убік. Відстрибнув через те, що над ним висіла здоровенна бурулька, що уже зірвалася з даху і почала була падати на хлопчика, але перед тим все ж устигла попередити його про серйозну небезпеку.

Відтоді Іванко не стає біля стін, не пересвідчившись наперед, чи не звисають з дахів важелезні бурульки, тим паче що не всі з них вміють говорити. Сам не стає й іншим не радить.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.01.2015 12:46  © ... => Тетяна Чорновіл 

Це написалося після прикрого випадку поблизу трамвайної зупинки "Провулок імені Короленка" у Харкові, коли з даху будинку поблизу величезна бурулька звалилася прямо на дівчину.
(Дякую за відгук!)

 03.01.2015 12:04  Тетяна Чорновіл => © 

Шкода, що не всі бурульки такі турботливі!
Повчальна актуальна казочка! ))

 02.01.2015 16:07  © ... => Зав`ялова Валентина 

Дякую на доброму слові на самому початку нового року!

 02.01.2015 16:04  © ... => Віктор Насипаний 

Красно дякую! Навзаєм!

 01.01.2015 21:36  Віктор Насипаний => © 

гарно! і мова . і зміст на рівні! щасти!

 01.01.2015 13:50  Зав`ялова Валентина => © 

Добра зимова історія. Сподобалось.