06.11.2010 00:26
-
850
    
  2 | 2  
 © Михайло Трайста

Продаж кози

Смішні пригоди вуйка Фіріщака

Одного разу вирушив вуйко Феріщак на ярмарок з козою, щоби продати її чи обміняти на вівцю. 

Та не вдалося йому ні продати, ані обміняти її. Мусів повертатися додому, тягнучи за собою вражу козу. Й так дійшов до Кричунова, а там опущений шлагбаум, мав якраз надійти поїзд. 

– Стуй туйки! – погрозив Феріщак козі, прив’язуючи її до бар’єру, а сам попрямував до кущів, щоб справити свої потреби. 

Та не встиг бідний Феріщак докінчити свої «нагальні справи», як, свистячи та димлячи, прогуркотів поїзд, а за мить повітря прорізало жалібне мекання кози. 

Феріщакові аж мороз пробіг спиною. Він вискочив з кущів, притримуючи гачі руками, та й остовпів. Від кози – ні сліду, немає навіть тієї цівки, до якої він прив’язав її. 

– Хто, в біса, так скоро муг поцупати мою козу? – перелякано прошепотів вуйко. 

– Ме-е-е-е! – пролунало жалібно десь у небесах. 

– Свят, свят, свят, єси ти, Господи! – перехрестився переляканий Феріщак. – Невже ти, Господи, задумав забрати мою козу до Себе на небеса? 

Та коли підняв перелякано очі вгору, побачив козу на вершку шлагбаума. 

– Мой, чортова коза, я журюса за ню, а она дивиса куди уп’ялиласа! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.11.2012 20:27  Віктор Насипаний => © 

Ой- мой. То майжінь, копили З Боронява. Ферко з Мігальом. Познаю тих фатьовів. Такі фіглярі, шо ой- мой. Ще як уп"ют доста паленки, то коза буде в циганів у Королеві. Майтеся!!!

 27.02.2012 19:20  Каранда Галина => © 

))))))) бідна коза!