11.03.2015 14:09
для всіх
109
    
  - | -  
 © Василенко Андрій Антонович

На грані живого і мертвого

глава 18, том 2

ЗВ`ЯЗОК З ДУШЕЮ ЖИВОЇ ЛЮДИНИ’

Двадцять перша година вечора. В лабораторії двоє сидять за робочим столом комп’ютерного устаткуванням:Микола Антонович та Олександр Андрійович. Вони наділи свої індивідуальні з багато частотним спектром коливання ультразвукової хвилі шоломофони і стали корегувати в шоломофонах на тотожність змісту аморфного кремнію в шоломофонах та в резервних частинах їхнього мозка. Удосконалившись, в тотожності змісту вони піднесли диван до комп’ютерного устаткування і, одівши шоломофон Микола Антонович заніс в комп’ютерне устаткування координати своєї резервної частини мозку.

Всі прилади та спеціалізоване комп’ютерне устаткування були готові взяти пошуковий старт, але Микола Антонович був ще не готовий – не може заснути. Він лежав на дивані з відкритими очима і розмовляв з Олександром Андрійовичем.

– Чогось не прийшов наш асистент – Василина Григорівна, – промовив Микола Антонович і, знявши шоломофон підвівся на дивані.

Микола Антонович випив пляшку мінеральної води і знову ліг.

– Може не в силі відірватися від філософської думки та пише філо-софський нарис, – сказав Олександр Андрійович.

Пролунав дзвінок в лабораторію. Олександр Андрійович відчинив двері. На вході стояли Сніжана Вікторівна з Надією Петрівною та Василина Григорівна з Сергієм Никифоровичем і Петро Микитович з Маргаритою Віталіївною.

– Нам не спиться, – сказала Сніжана Вікторівна.

– Та хіба тут заснеш при такій події, – сказав Сергій Никифорович міцно тиснучи руку Олександра Андрійовича.

– Невже б я змогла не прийти на такий експеримент!? – промовила Василина Григорівна.

– А якби я теж не прийшов, то щоб то була за стаття про науковий дослід? – сказав Петро Микитович.

– А якби я, не прийшовши, творила поетичний образ про такий зв`я-зок? – сказала Маргарита Віталіївна.

– Заходьте, бо щось не побачимо та не почуємо, – підігнала їх Надія Петрівна.

– Заходьте. Не поспішайте. Дослідження ще не починалося, – запросив Микола Антонович, підіймаючись із дивана.

Вони підійшли до Миколи Антоновича і потиснули йому руку. Надія Петрівна сіла на диван поруч із ним.

– Чого, любий, не спиш? – запитала Надія Петрівна.

– Не спиться. Лізуть в бентежну голову всякі думки, а сон не бере, – визначив Микола Антонович.

– Давайте ми ще попробуємо вийти на зв`язок з душею при збудора-женому мозку, – запропонувала Василина Григорівна.

– Давай, Олександр Андрійович, включай, – підтримав її думку Микола Антонович.

Одівши шоломофони Олександр Андрійович включив комп’ютерне устаткування.

На табло комп’ютера показалося багато рядків запиту, які були по спеціальній програмі закодовані на різній звуковій частоті в такий словесний запит: «Це душа Миколи Антоновича Опанасенка?».

Так кожен рядок запиту посилав свої позивні в ефір на своїй хвилі ультра звукової частоти.

Всі присутні і Микола Антонович в тому числі наче завмерли слідкуючи за нерухомими рядками словесного запиту на табло комп’ютера.

Раптом один рядок зник із табло комп’ютера і на його місці почали появлятися літери, друкуючи новий рядок. Він був такого змісту: «Так пане, Олександре, я є Миколин розум в мені зараз мешкає його душа. Я передаю їй наш зв`язок і вона мені буде розповідати про ваше з нею спілкування, про твоїх друзів, що зараз біля тебе і про своє повне враження від свого штучного спілкування через космічний ефір. Адже моя душа це є – мої очі, мої вуха, мій ніс, мої почуття, мій дотик, мої емоції та виконавець мого бажання».

Прочитавши таку інформацію Сніжана Вікторівна стрибнула в міцні обійми Олександра Андрійовича і стала цілувати. Надія Петрівна та Микола Антонович, обнявшись застигли в поцілунку. Василина Григорівна підвелася навшпиньки і смачно, цілуючи Сергія Никифоровича повисла у нього на плечах. Маргарита Віталіївна з Петром Микитовичем, поцілувавшись взялися за руки і пішли в танок.

Душа, взявши переданий розумом зв`язок, відчувала радість у тілі Миколи Антоновича та читала його думки. І коли, спостерігачі за дослідом прийшли до тями душа вже замінила на табло комп’ютера всі рядки, відповідаючи на думки Миколи Антоновича . Рядки були такого змісту:«Ти, Микола, хочеш знати чи треба тобі переписувати математичну модель по спілкуванню з душею померлої людини. Нічого не треба переробляти. У тебе все вже зроблено. Можеш зразу ж давати запит і виходити на зв`язок. Микола, вже двадцять дві години вечора, а нам з тобою завтра на роботу. Наше штучне спілкування продовжимо завтра. А поки що на добраніч».

Олександр Андрійович зазначив частоту і довжину ультразвукової хвилі позивного на файлі комп’ютера, щоб завтра без запиту вийти на зв`язок.

– Завтра ж появиться в Інтернеті стаття, – задоволено сказав Петро

Микитович, дивлячись в радісні очі Сніжани Вікторівни.

– Петро Микитович, ти скажи ви з Маргаритою Віталіївною поступили в Художню аспірантуру? – поцікавилася Сніжана Вікторівна.

– Ми вже закінчили перший рік навчання, – відповів Петро Микитович. – А ти, Сніжана Вікторівна не догадалася чого ми працюємо у другу зміну? – додав він.

– Я читала наказ по заводу на дозвіл працювати вам у другу зміну в зв’язку з вашим навчанням у Художній аспірантурі на стаціонарі. Молодці, – похвалила Сніжана Вікторівна. – Тепер ходімо спати.

– Маргарита, ти говорила, що тобі приснився вірш, який тебе розбудив ніччю. І ти, прокинувшись пам’ятала цей вірш. Почитай його, – попросила Сніжана Вікторівна.

СПРАВЕДЛИВІСТЬ

За справедливість варто спити

І келих горя у біді, 

Щоб серце вирвати з неволі

І злом в житті не бути битим!

В хаосі нинішніх подій 

Народ давно вже звик до болю, 

Але мовчати вже не вміє, –

Солідаризм – своє бере.

Земля долає інший простір, –

Демократизмом звідти віє

З ним Україна не помре, 

З ним ще й прибульців прийме в гості!


– Цей вірш може є пророчий. Адже є такі сни які збуваються, – сказала Сніжана Вікторівна. Може до нас прилетять ще прибульці із планети Нібіру і ми з ними ще поспілкуємося, – з усмішкою додала вона.

– З твоєю, Сніжана Вікторівна думкою я згодна, – сказала Василина Григорівна. Колись таке здійсниться, – додала вона.

Всі задоволені таким початком спілкування з душею і цим віршем зібралися додому.

– А ти любий, Микола, чого не йдеш додому? – запитала Надія Петрівна.

– Я хочу один поспілкуватися.

– Добре, любий, спілкуйся, а ми пішли і вони стрімголов взяли напрямок до своїх домівок.

30.11.2014



м.Дніпропетровськ, 03.12.2014

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!