22.03.2015 12:01
для всіх
299
    
  3 | 3  
 © Анастасія Куліш

Вартість старих книг

Яке місце займають книги у нашому житті? Мабуть, кожна людина має власну точку зору з цього питання. Одні скажуть, що книги – найпотрібніша річ на планеті, інші вважатимуть, що це лише непотріб, заради виготовлення якого вирубують багато дерев. А треті вважатимуть, що книги – це життя.

Скільки на світі існує книг? Напевно, стільки ж, скільки й зірок на небі. Старі й нові, з яскравими обкладинками чи обшарпаними, пожовклими палітурками… Вони повсюди: у вітринах, бібліотеках, книгосховищах, у громадському транспорті, сумках, пакетах, подарунках; навіть у душах – вони. І кожна з них має свою ціну. Але старі книги – безцінні.

Як кожна людина має свою долю, так і кожна книга має свою. А запах, запах сторінок! Ви, мабуть, теж його помічали, чи не так? І нехай самі сторінки старі, з плямами від їжі чи пиття… Інколи навіть замислишся, чому ж не виготовлять парфуми з цим надзвичайним ароматом? Тільки уявіть, як гарно було б: приходиш додому – а там тебе зустрічає запах сторінок; обіймаєш людину – а здається, ніби потрапляєш у обійми до книги… А хіба не чули ви тихий-тихий, ледве чутний шурхіт цих самих сторінок? Хіба не сиділи ви, годинами роздивляючись стару шкіряну палітурку, проводячи по ній пальцями, вдивляючись у майже непомітний напис (а колись він, звісно, був яскравим)?

У сучасному світі можна купити багато різних речей, потрібних і не зовсім. Але старі книги не можна купити. Знаходячи таку книги або отримуючи її у подарунок, ви, в першу чергу, отримуєте друга, а справжню дружбу купити не можна.

Хочете подружитися зі старими книгами? То знайте – вони живуть у книгарнях, на книжкових полицях, у вітринах магазинів та в самих їх приміщеннях, а згодом, можливо, оселяться у вашій душі.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.03.2015 16:59  Деркач Олександр => © 

як казали якісь там класики - Книга джерело знань...завдяки цим знанням ми напередодні Третьої світової... так і хочеться сказати - бережіть книгу ДРУКОВАНУ(не буде електрики, не буде Гугла, а без нього і Земля не кругла)) - майбутнє джерело ̶з̶н̶а̶н̶ь̶ Четвертої світової)))...як казав іще один невідомий класик (приписують царю Соломону) - У великій мудрості багато печалі; і хто примножує пізнання, примножує скорботу...