31.05.2015 22:01
для всіх
99
    
  2 | 2  
 © Богдан Дєдок

Зигіна

сон третій

з рубрики / циклу «Біполярні сни»

- Зупиніть на Зигіна, будь-ласка.

Знаю історію про одного хлопця, який рятував потопаючих дельфінів. Він в будь-якому транспорті просив водія зупинити на Зигіна. Чи то маршрутний автобус, що по місту їздить (навіть якщо в місті вулиці Зигіна немає в принципі), чи то автобус регіональний, чи то машина друзів або навіть електричка.

- Зупиніть на Зигіна, будь-ласка.

Люди, як правило, бояться таких чіпати. Подейкували, що він несповна розуму, але ніхто, звичайно, точно не знав. Ніхто не знав, чи є його амбулаторна картка хоч в одному з медичних закладів. Закономірно, що і питати ніхто не смів.

- Зупиніть на Зигіна, будь-ласка.

Ви знаєте, чим все закінчилось? Він їздив-їздив, набридав водіям, лякав пасажирів, надалі вимагаючи зупинити на Зигіна. І одного разу він знайшов свою зупинку – сів в правильному місті в правильну маршрутку. Вперше за останні роки його прохання виявилось коректним і було виконано. Він побачив з вікна до болю знайомий тротуар, п’ятиповерховий будинок, банк, зоомагазин. Але тільки-но він вийшов з автобуса, його розмазало по асфальту наступним «кільцевим».



Славутич, 4.05.2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.06.2015 09:39  Тетяна Белімова => © 

У маленькому творі історія цілого життя у чомусь ущербної людини. Майстерно! Вітаю Вас, авторе! (безвідносно до теми, яка вже сама по собі є важкою для відтворення, бачу суто технічну майстерність)

 31.05.2015 22:20  Каранда Галина => © 

в Полтаві є зупинка "площа Зигіна"... я навіть там колись трохи жила... аж зморозило... от тільки вже не пам"ятаю, чи "кільцевий" там проходить... наче таки проходить)))

а я все думала, де подівся той Богдан Дєдок, що з Полтави, з синенькою авою.... :) а він просто медакадемію закінчив і місце проживання змінив))))))