01.06.2015 00:02
для всіх
176
    
  4 | 4  
 © Тетяна Чорновіл

ДІТИ В КАМУФЛЯЖІ

ДІТИ В КАМУФЛЯЖІ

з рубрики / циклу «ЗАЯТРИЛОСЬ КАЛИНОВЕ ГРОНО»

До Міжнародного дня захисту дітей 2015

Карбують крок з руїн паради вражі

В кремлівських іграх злого бабуїна, 

А в дитсадках малята в камуфляжі –

Це наш Донбас, це наша Україна.


Бо ватниками ой не для параду

Війни буза підступна розпочата.

Вже галстуки червоні в’яжуть радо

Колишні українські козачата.


Там, де чужинців зграї бродять містом, 

Не наш акцент присмачуючи матом, 

Хлопчина мріє стати терористом

Й позує біля танка з автоматом.


Як раптом вдасться ворога бравади

Гуртом здолати з Божого веління, 

Непросто буде миром лікувати

Війни окупаційне покоління.


___________

В окупованому бойовиками місті Горлівка на Донеччині вихованцям дошкільного закладу влаштували військові ігри – дітей одягли у камуфляж та почепили «ордени» із георгіївськими стрічками.

У дитсадку «Орлятко» до 9 Травня влаштували «військово-патріотичні» розваги. Малюкам з окупованого міста давали різні завдання, а за їх виконання нагороджували «орденами» із георгіївськими стрічками та годували солдатською кашею, повідомляють місцеві ЗМІ.

* * *

У Ровеньках на Луганщині місцеві бойовики та «казаки» влаштували парад військової техніки та посадили на БМП дітей з автоматами.

Бойовики «оголосили» у місті вихідний та вивезли на вулиці військові техніку під прапорами РФ та так званої «Новоросії», повідомили місцеві жителі. На БМП разом з озброєними молодиками у камуфляжі сиділи діти з автоматами.

* * *

Сепаратисти з так званої «Луганської народної республіки» використовують неповнолітніх місцевих жителів для розмінування підходів до позицій українських військ.

Групу з чотирьох малолітніх мінерів військовим вдалося затримати прямо на своїх позиціях поблизу селища Щастя Новоайдаровского району Луганської області. Всі вони – жителі цього населеного пункту. А причина, по якій неповнолітні підлітки ризикували життям, досить банальна: хотіли підзаробити.

Казочки онлайн

Тетяна Чорновіл цікавиться

  • Тетяна ЧорновілМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Рекомендуємо також:



Пошук по сайту

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.06.2015 20:10  Ірина Затинейко-Миха... => © 

А ВІРШ - БЕЗУМОВНО ВРАЖАЄ...ЕХ...РЕАЛЬНІСТЬ???

 02.06.2015 20:07  Ірина Затинейко-Миха... => © 

пані Тетяно! З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ! МИРУ В СЕРЦІ, В РІДНІЙ УКРАЇНІ! В СІМЇ! ЗДОРОВЯ ТА БОЖОЇ БЛАГОДАТІ! ЛЮБЛЮ ВАШІ ПОЕЗІЇ, ПОВАЖАЮ ВАС ЩИРО ТА ЗИЧУ УСЬОГО ЛИШ ДОБРОГО!!!

 02.06.2015 18:07  Світлана Рачинська => © 

Сильно. Твір бере за живе. Як же так? Чудово.

 02.06.2015 09:42  Георгій Грищенко => © 

Чудово і питання поставлено руба.

 01.06.2015 19:00  Сашко Новік => © 

сумно

 01.06.2015 13:59  Люлька Ніна => © 

Мої сердечні вітання, Вам, наша дісно народна поетесо, пані Тетяно. Від усієї душі хочу побажати всіх людських благ: здоров"я, щастя, любові ближніх і далеких, кохання щирого і ніжного, натхнення у написанні прекрасних віршів. Прожити Вам многая літа. З повагою і шаною Ніна Люлька.

 01.06.2015 13:20  Тадм => © 

Жахливі факти. Дійсно, ніхто не веде ліку скалічених війною дитячих душ... Майстерне втілення у вірші.

 01.06.2015 11:11  Ганна Коназюк => © 

Як важко все це читати і усвідомлювати....

Ви написали дуже майстерно і дуже проникливо!!!

 01.06.2015 09:50  Тетяна Белімова => © 

Це все ще довго будуть переживати люди і по цей, і по той бік дроту. Донбас завжди був особливим регіоном, який відзначався крайньою бездуховністю. А зараз сатанинські жнива там у розпалі. Дуже важко залишатися людиною на фоні такої наволочі, я так думаю. Усі притомні люди потікали звідти світ за очі (тут мільйони прикладів).

Але на все воля Божа. Дасть Бог, і там одужають і прокинуться від страшного сну. 

Вражаючий вірш написали! 

 01.06.2015 02:44  Серго Сокольник => © 

Це задзеркалля. Я бував у Горлівці, в Алчевську, бував "по серйозному" (це не кажучи про Донецьк і Луганськ), нормальні були люди... Не розумію, і все...