10.06.2015 13:31
для всіх
110
    
  - | -  
 © Богдан Дєдок

Кінець

Сон тринадцятий

з рубрики / циклу «Біполярні сни»

Такі історії часто стаються з людьми. Якщо вірити статистиці – то приблизно 115 тисяч на день по всій планеті. Людині легше зрозуміти будь-що на власних помилках, ніж на прикладі. Але, в нашому випадку, людина в житті має право лише на одну таку помилку. Причому, це такий закон, який не обійдеш.

Менш глобальні речі навряд-чи закінчуються: вони припиняються. Як-от, відносини, улюблений серіал тощо. Я б не говорив про це, використовуючи слово «кінець».

От пам’ятаєте того мудреця, якому постійно задають ідіотські запитання, і він, з невідомих причин, відповідає завжди і всім? Абстрактний престарілий чоловік. Спитали у нього, що таке «кінець». Він не зміг продемонструвати це іншим чином: мудрець застрелився на очах у допитливого натовпу. Вбий він когось іншого, це була б ліпше зміна декорацій. А так можна сказати, що «мудрець закінчився».



Славутич, 8.06.2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 10.06.2015 21:54  © ... => Тетяна Белімова 

власні спостереження, звичайно. який сенс переписувати вже написане? а що, щось нагадує?

 10.06.2015 20:11  Тетяна Белімова => © 

От у мене питання, Богдане, це все Ваші спостереження і Ваш досвід, чи Ви десь почули, прочитали?
Притчевість зараз мало використовують. Знаю хіба двох сучасних письменників, які вплітають притчі у своїй прозі.