22.07.2015 14:33
для всіх
187
    
  6 | 6  
 © Анна Ольтенберг

Танець

Танець
Тіло танцюриста - це просто яскравий прояв його душі.
Айседора Дункан
Танець - це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вираз в часі і русі, в щастя, радості, смутку і заздрості.
Жак де Амбуаз

Танець… Це не завжди шквал емоцій, легкість і насолода. Часто це важка, нудна робота над кожною дрібницею, кожним кроком, жестом, поглядом. Це тисячі «не можу», «боляче», «терпи», «пробач»… Це вміння опанувати себе, свою гордість, злість, розчарування. Це гіркі поразки і п’янкі перемоги.

Танець неможливий без взаємодії і довіри в парі. Пара – це одне на двох серце. Це завжди «ми», і ніколи «ти винен». Це залежати від настрою свого партнера, розуміти його і підтримувати. А ще треба вміти мовчати і знаходити компроміс.

Танець висмоктує усі сили, усі духовні резерви. За дві хвилини ти виливаєш глядачам і партнеру свою душу. І довго ще відчуваєш всередині себе порожнечу…

Танець – це друзі і суперники. Це тренер, з яким заборонено сперечатись. Це постійна боротьба за першість.

Але! Це солодке відчуття повного виснаження, розуміння, що ти зробив все можливе. Це уривчасте дихання і сяючий погляд твого партнера. Це музика, незабутні дотики і нестримне хвилювання. Це безперервний рух до ідеалу.

Танець – це життя, яскраве і багатогранне. Танець (як і поезія) – це завжди неповторність…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.07.2015 13:21  Ігор Рубцов => © 

Найбільше за все мені подобається фотографувати балет. Через те й маю практично весь репертуар Донбас-опери у фотографіях. Важко знімати динаміку танку, а вже наскільки важче артистам. Тож, віддаю їм належну повагу.

 24.07.2015 16:30  Олена Вишневська => © 

Дуже красиво! Наче отримуєш насолоду, яку отримують партнери в танці)))

 23.07.2015 08:25  Тетяна Белімова => © 

Краса неймовірна! Коли танець наближається до слова... У Світланки Рачинської є ціла поетична збірка, присвячена танцю. У розділі книги можна побачити.

 22.07.2015 21:40  Панін Олександр Мико... => © 

Дуже гарна мініавтюра, точно окреслена залаштункова основа художньої витонченості на сцені.

 22.07.2015 21:00  Ганна Коназюк => © 

От, Анютко, добавила в улюблене!..) Гарно, чесно написано - тим більше, маю в родині і танцюристів-народників і балерин - чула про цю копітку працю...

Молодчина! В невеликому творі зуміла передати весь настрій, відчуття, почуття і емоції того, хто дарує неповторність рухів і короткий вимір життя під акомпонемент!..

 22.07.2015 20:15  Світлана Рачинська => © 

Анно! Дуже проникливо написано! Відчутно, до останнього "па".
На світлинці Ви з партнером?)

 22.07.2015 17:28  читач => © 

Прекрасно! Зачарували!