12.12.2010 21:36
-
2818
    
  4 | 4  
 © Тетяна Чорновіл

ЯЛИНКОВА КАЗКА

ЯЛИНКОВА КАЗКА

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Скоро Новий Рік! Передчуття свята дарує надію і хвилюючі сподівання. Паморочиться голова від чарівних пахощів ялинки, яка давно вже виблискує яскравим променистим убранням. 

- Доброго здоров’я, діду! З наступаючим Вас! – дзвінко та весело вигукнула новенька Блакитна Кулька з сніжинками на личку до рум’янощокого Колобка з старомодного пап’є-маше, що примостився на найнижчій ялинковій гілці. 

Старий глянув догори і нерішуче посміхнувся, хоч очі його були невеселими. 

- Досить сумувати, гайда до нас Новий Рік зустрічати! – невгавала блискуча веселуха, - Не цурайтеся, ми ж з Вами таки рідня, хоч і далека. 

- Та… Ні… Не люблю я великих компаній, - зніяковів Колобок. 

- Які там компанії, - крутнулася на шнурочку Блакитна Кулька, - самі свої: Рожева Кулька, та що зліва, Лілова Кулька, що справа, два Пінгвіни, Бурулька, може ще Золота Шишка, та що знизу від Жолудя. Приходьте, прошу Вас! 

- Ви ж на мене й не розраховували, не хочу нікого об’їдати, - знову завів своєї стариган. 

- Ви що! Ха- ха- ха! – мало не луснула зо сміху Блакитна Кулька, - У нас тут біля Вершини всього повно! Ось погляньте: Цукерки, Мандаринки, Медівнички, Червонобокі Яблука… Не відмовте, дорогий родичу! Приходьте!  

- Я й бачу погано… Боюсь заблудитися по дорозі… Так що прошу вибачити… - гугнявив Колобок, ховаючись у хвої. 

- Не бійтеся, знайдемо вихід, - на мить задумалась невгамовна, - О! Я ввімкну Кольорові Ліхтарики, щоб освітлювали вам шлях, а для вірності ще й Серпантинку кину згори – тримайтеся за неї і нікуди не звертайте! 

- Не розумію я по стрілках годинника… Не зможу прийти вчасно… - з останніх сил опирався рум’янощокий. 

- А навіщо ті стрілки! Годинник битиме дванадцять, тоді й приходьте. Ну я побігла наряджатися, а на Вас чекаю і відмов більше не приймаю! – защебетала Блакитна Кулька. 

А Колобок сторожко визирнув з-за зеленої запашної гілочки. 

- «Приходьте», «приходьте», - перекривив він Блакитну Кульку скрипучим голосом, - Та ж на дорозі скрізь небезпека чатує! Сніговика з його мітлою я ще якось здолаю. А Лисиця! Он же вона зачаїлася за Зеленим Ліхтариком, тільки хвіст рудий виглядає! Знаю я її. Почне з того, щоб пісеньку на язику заспівав… 

- Правильно! – почулося десь від ялинкового стовбура, а рум’янощокий аж здригнувся від несподіванки. 

- Новий Рік справжні господарі вдома святкують, а всякі пройдисвіти по гостях шастають – пояснив свою думку Фіолетовий Мухомор з блискучими цяточками на шапці, - ми з вами якби тільки намірилися кудись подибати, то зразу б так і попали комусь на святкову вечерю! Бо ми з Вами страшенно смачні, і про це кожен знає, - продовжував крапчастий гриб. 

- Хтось може й смачний, тільки не ти, - думав заперечити Колобок, але не захотів псувати сусідові святкового настрою. 

- Мухоморе Мухоморовичу, Ви такий же самотній як і я, давайте святкувати разом ! Я Вам Новорічну пісеньку заспіваю! – вигукнув він і щиро посміхнувся. 

Годинник, по стрілках якого майже нічого не можна було зрозуміти, раптом пробив дванадцять, засвітились Кольорові Ліхтарики, задзвеніли Чарівні Дзвіночки. Звідусіль лунала музика! 

З Новим Роком! З Новим Щастям! 

Гілочки ялинки хитнулися в такт музики, і всі іграшки завертілися у веселому танці. 

- Загордився дідуган, не прийшов на вечірку! – жалілася подругам Блакитна Кулька. 

А Колобок біля підніжжя ялинки кружляв з Фіолетовим Мухомором у новорічному танку і співав йому обіцяну новорічну пісеньку: 

Я від баби утік і від діда втік, 

Зустрічати прибіг свято Новий Рік! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.12.2011 14:33  © ... => Сашко Новік 

Так! Але це не цьогорічна поки-що! :)))

 12.12.2011 14:31  Сашко Новік 

Класно. Це як ялинку наряджали?

 12.12.2011 14:25  © ... 

Video YouTube

 21.03.2011 19:47  Людмила Шамрай => © 

дуже гарна і добра казка