07.09.2015 00:51
для всіх
106
    
  3 | 4  
 © Серго Сокольник

Сон поета

Сон поета

Світанку зірниця повзе по стіні, 

І я загубився в тривожному сні....

Порізом спроквола, мов гострий багнет, 

Мій внутрішній голос питає мене-


Втікаєш із ночі, поете? Чому?

Хто світла не хоче- той любить пітьму...

Жевріє світання ранкового сюр...

Вперед без вагання! Вже свиснув Овлур...


Хай тіні забутих Богів в боротьбі

Ще раз наостан допоможуть тобі!..

Над степом сивіє ранковий туман...

Поете! Сідай! Розкладем дастархан.


От груші солодкі. Горілка. Чекай.

Зіграй на бандурі, козаче Мамай, 

І ми заспіваєм прадавні пісні, 

І сном а чи яв"ю насниться мені


Шевченкова постать, незламна, мов сталь, 

З душею, крихкою, мов гірний кришталь, 

І Леся... І Стус... На священних кістках

Так любить "піари" розводити кат, 


Що теми поезії звів нанівець

В країні, якій не настане кінець, 

ДопОки Мамая бандура дзвенить...

Рука- на чоло... Я ж просив- не будить!..




Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.09.2015 11:50  Тетяна Чорновіл => © 

Ого! Сон на межі з кошмаром!
Прокидайтесь! ))) Мабуть, остання чарчина грушівки була зайвою! )))

 07.09.2015 22:03  Немезида => © 

Дуже непростий, цікавий сон.

 07.09.2015 08:38  Георгій Грищенко => © 

Гарно, захоплююче. Натхнення Вам!