21.09.2015 02:34
для всіх
116
    
  6 | 6  
 © Уляна Яресько

Власним ідіотам

Часом мені здається, що існує якийсь мозковий центр, що працює на самоліквідацію цієї держави, навіть не так руками її ворогів, як зусиллями власних тут ідіотів
Ліна Костенко

Плюєте на моралі застороги, 

У вас ведмежий погляд - куций хвіст.

Ви як усі - дворукі та двоногі, 

Обгортка золота - дешевий вміст.


Заводи, фірми, ба́нки - УКРАЇНА...

Швейцарський на зап`ясті часомір.

Трибуни знамениті: з рота піна, 

Протерта ваша совість аж до дір!


Набридли! остоги́днули! дістали!

У вас за душі правлять гаманці, 

Купуєте посади-п`єдестали...

Не люди продаються вам - людці!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.09.2015 17:48  Тадм => © 

влучно!

 21.09.2015 16:14  Світлана Рачинська => © 

Жорстко. Але саме така правда. Дуже емоційно висвітлено бажання справедливості. Чудово, Уляно! Будемо вірити, що ми таки лишимось людьми.

 21.09.2015 16:11  Люлька Ніна => © 

Сильно написано і дуже правильно. Розділяю і підтримую .Обурення немає меж, за цих власних ідіотів, що все продають і купують, і ніякої моралі - лише гроші.

 21.09.2015 15:19  Іванна Западенська => © 

Дуже правдивий вірш! Хтось живе, а хтось виживає... Повсюдно лиш одна несправедливість, яка так і обурює і запалює всередині полум`я, що так і кличе відновити цю справедливість, яка давно померла в нашім світі (сказала прямо, як славнозвісний Робін Гуд). Вони б усі від цього не збідніли. Так правдиво розкрито у Вашому вірші усю цю гидку справжню сутність людини, яка отримує купу грошей і влади. Але на гроші і владу тут неможливо нагрішити, бо гроші і влада не винні у тому, що, коли людина отримує щось, вона одразу ж жадає більшого. Така вже людська егоїстична природа, на жаль... Дай палець - вкусить по лікоть. Люди - хижаки, що думають лише про власну шкуру і про те, як вижити. А виживають лише найсильніші, як то кажуть. І нічого, на жаль, із цим зробити не можна...
Дуже гарно! Ви - просто молодчинка!))

 21.09.2015 13:00  Тетяна Чорновіл => © 

Правда Ваша!
Шкода, що ті, кому адресовано, не прочитають.

 21.09.2015 09:30  Тетяна Белімова => © 

Аж заціпило. Не знаю, чого мені Ваше все таке близьке?Нещодавно пережила чергове розчарування, бо в очах тих, кого поважала, нічого крім позначень купюр не розгледіла.
Коли гроші стають основною цінністю для людей... це словами не описати. Я навіть не намагаюся, а у Вас вийшло!

 21.09.2015 03:53  Серго Сокольник => © 

Все так. Але ж цю духовну пустелю творив не хтось ззовні. Це "свої", оті "отці духовні" що в 91 верещали найгучніше за незалежність, потім здали все комунякам. Чи ні? А на західній україні люди замість того, щоб доносити українську ідею до того ж таки сходу, ломанулися по європах клізми там бабулькам ставити. А оті надування кульок в Верх. раді (зраді))), що не здогадувались, що це лише пролог, а п"єса буде далі? Як Остап Бендер казав "ВСЕ БЫЛО ТАК ВЕСЕЛО. МЫ ЗАГОТАВЛИВАЛИ РОГА И КОПЫТА")))