29.09.2015 17:35
для всіх
95
    
  - | -  
 © Маріанна

Двері

Маленька клітка кімнати закінчується дверима. Вони гостинно запрошують у новий світ, чи таємниче заворожують міцним замком з маленькою щілинкою, в яку так хочеться запхати ключа.

Куди ведуть ті двері? Що залишиться за порогом? Попереду вільний простір і яскраві квіти? Чи темрява ночі, осяяна зорями?

А якщо просто коридор? Сходи? Ліфт?

А може краще не переступати межу? Залишитися там, де звично і затишно? Там просто.

Але немає простору, бракує повітря. Свободи!

Чому свобода? Кому і куди? І чи варто?

Ці питання заганяють в куток. Їх не варто розплутувати, бо можна заплутатися назавжди у тому клубку. Краще наважитися. Переступити межу. І…

Злетіти або впасти.

Та падіння теж політ. Короткий, але не менш захопливий. Особистий виклик. Те, що не відберуть.

Межі залишаються позаду. Все можливо. Час розкручується пружиною.

Вдарить по носі?

Хіба це страшно?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.09.2015 22:24  Софія => © 

Враз захотілося стати філософом і надати відповіді на всі запитання. Сподобалось. Гарно.

 29.09.2015 21:34  Каранда Галина => © 

Сторінка довго прогружалася, я дивилась на назву вгорі в літбесідці і уявляла, що відкртваю двері в публікацію, а вони важкі і не піддаються.
А коли зайшла в публікацію і почала читати, то засоціювалося з "любов і голуби". Там теж герой в цікавві двері виходив...)))
Людина по-любому намагається відкрити замкнені двері. Хоч і знає, що іноді краще не аідкривати... Але то вже заднім числом розуміється))).