17.10.2015 11:08
для всіх
85
    
  1 | 1  
 © Маріанна

Вікна

Вікно – щілинка у світ, поза межами звичного простору. Таке велике, яскраве. Але… Недоступне. Відкрите не тобою і не для тебе. Манить тим, що не можливо отримати.

Хто відкрив його і для чого? Щоб спокусити? Щоб перевірити чи розіб’ється лоб об холодне скло, яке здавалося шляхом у новий світ?

А що насправді там? Чийсь робочий стіл? І красиві заставки з видами природи, що міняються зі зміною пір року.

А якщо абстракція? Химерна і кострубата. Їжачиться кутами, сплітається змією. Лабіринтом.

А в лабіринт так хочеться зайти. І блукати, шукати, петляти. І…

Що в кінці? Яка нагорода?

Та кому потрібна та нагорода? А чого ж тоді?..

А якщо все не даремно? А якщо насправді? Задум от-от втілиться в щось…

А якщо задум не сподобається мені?

Таємне лякає, але і залишає простір уяві, можливість щось здійснити самому, щось спробувати. Виправити.

А якщо зашкодити?

Страшно зламати програму?

Вона не так легко ламається. І хто знає ще що з того вийде. Може і щось краще? Чи цікавіше?

Чи краще дивитися у вікно і уявляти. Лише уявляти. Захопити часточку, яку можна доповнити і розвинути за власною волею.

Творіння! Тільки таке творіння не здатне до самостійного життя. Не поведе за собою, не подарує несподіванок.

А на робочому столі анімація. День змінює ніч. Сонце змінює місяць. А завтра знову день.

Той самий. Точнісінько. В деталях.

День бабака? І що з цим робити? Жити? Не помічати? Міняти? А він все одно повторюється. Щось не так. Щось не те.

Та ні. Хитрість не в повторі. Зміни ламають матрицю. Повторити складніше. Все ж шлях стелиться.

Чи закрити вікна? Вимкнути комп’ютер. Завісити штори Чи що там?

Ні. Хочеться продовження. Хай рухається анімація. Її можна змінити, в разі чого. Але поки що не час.

Літо змінила осінь. А далі зима.

Що нового запропонує велика віртуальна крамниця шпалер?

Подивимося.

А й справді? Куди поспішати?

Попереду вічність.

Яке солодке слово, якщо не можеш дотягтися до того, що за ним ховається.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.10.2015 21:37  Тетяна Чорновіл => © 

Чудові віртуальні роздуми!
І справді, вікна в світ бувають не тільки в будинках))