24.10.2015 01:04
для всіх
169
    
  4 | 4  
 © Серго Сокольник

Долг

Долг

Полночь отдых несет, 

Как цыганский бивак у дороги.

Битвы близок исход-

Видно, мне не дождаться подмоги.

Выпью чашу до дна.

Хоть за то, чтоб из Рая изгнали.

Не звенят ордена

Тем, кто битву свою проиграли.

Им метели поют, 

Стебли высохших трав беспокоя.

Их последний приют-

Край дорог, словно выход из строя.

Тех дорог на войне, 

По которым вслепую блуждали...

Спой, цыганочка, мне

Задушевную песню печали!..

Я тебе подпою-

С песней часто вливаются силы.

Что мне место в Раю?

Долг исполнен- на том и спасибо.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.10.2015 10:53  Богдана Пілецька => © 

Актуальний вірш, Сергію. Гарний, серйозний, з присмаком печалі. Рай... Напевно, він прекрасний. Але як шкода покидати земне у життя у розквіті сил! Це так сумно, насправді. І якщо твоє життя ніхто не цінує. Несправедливий наш світ, нажаль. Несправедливий.

 24.10.2015 10:13  Тетяна Чорновіл => © 

Дуже сподобалась поезія!
Без зайвих слів і якихось прив"язок до Порталу.
Підправте "циганочку")

 24.10.2015 10:09  Тадм => © 

вірш подобається, а Ваш настрій, Сергію, не дуже..не сумуйте, будь ласка....

 24.10.2015 10:05  Симор Гласенко => © 

Напомнило Галича Александра Аркадьевича, особенно его "Песенку о рядовом", помните?
"И всё же мой путь с рюкзаком налегке
Прекрасней парадных торжеств.
И маршальский жезл у меня в рюкзаке -
Свирель, а не маршальский жезл!"))
Стих хороший. Хочется положить на музыку.

 24.10.2015 08:42  Каранда Галина => © 

якщо без прив`язки до порталу - дуже хороший вірш! (на останній римі я трохи спіткнулася, правда, але то таке)) виграв-програв - то теж відносне. Іноді насправді програв саме той, хто вважає себе переможцем (повторюю - це без прив`язки). іноді ж людина сама навішує на себе якість абстрактні борги і страждає через це. вічна боротьба за справедливість - то тільки звучить красиво... бо справедливість - це теж відносно.
якщо чесно, то давно чекаю від вас вірша, який би з чистою совістю могла похвалити. Просто тематика у вас на 90% не моя, тут ніхто не винен) передостанній чесно намагалася двічі читати, але далі ляща не дотягнула. Технічно все добре, але... як перефразовуючи Суворого, скажу, що я краще зроблю два зайві кліки до відео... А ви думаєте, що то ігнор, викликаний якоюсь ідеологічною війною чи грою... З мого боку це точно не так. Підсумую: в червоні квадратики вже й не намагатимусь заходити (бачу, що не потягну), пафос і вихваляння ігноритиму, а все інше читатиму. Пишете ви загалом непогано. Щось сподобається - обов`язково скажу про це). і немає тут ніякої гри (в чому ви мене постійно звинувачуєте). якраз цілком навпаки: хочеться сказати людині щось хороше, а вона упирається рогом і робить назло... щодо раю - вирішувати вам... ніхто вас з нього не жене... тим більше, що зараз Суворий створив ідеальні умови співіснування. Для вас перероблено оцінювання. Кнопочки "друзів" і "читати друзів" + чс - і ніхто нікого не зможе тероризувати. якщо, звісно, обом сторонам не заходити неавторизованим і не шукати, де б його образитися...
в кожного свій читач. у вас є свій. чого його ото на рівному місці серце рвати???

 24.10.2015 01:42  Галя Погуляй => © 

...зачепило... гарно