16.11.2015 07:57
для всіх
721
    
  4 | 4  
 © Ольга Шнуренко

Запрошую до столу

Запрошую до столу

з рубрики / циклу «Корисне і смачне»

А на обід сьогодні буде плов - згадала вранці про свою любов… Мене навчили страву готувати мої колишні друзі-азіати…

Спочатку ллю олію в казанок, і прогріваю, щоб пішов димок, шматочки м‘яса в жир кладу киплячий, який скакає в казанку, як м‘ячик…

Шматочки часто перемішую - сусідів ароматом «тішу» я… Цибулю нарізаю як підковку, і моркву перетворюю в соломку…

Замочую родзинки й барбарис, і промиваю білосніжний рис. До м‘яса сіль і перець, як приправу, цибулю й моркву додаю у страву…

І десь за півгодини кип‘яток я наливаю в диво-казанок. Коли вся суміш добре закипає, до страви рис по вінця насипаю…

Додам родзинки щедро й барбарис, щоб ще смачнішим було м`ясо й рис. Очищую від шкірки часничинки і розділяю на дрібні частинки… Часник у рис подекуди втикаю і умлівати плов я залишаю…

Запрошую усіх до мого столу, щоб оцінити суть смачного плову!



м. Київ, 2012р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.11.2015 00:27  .. => © 

бралася за цей рецепт неодноразово, хоча родзинки і барбарис ніколи не добавляла.
по змісту - відмічу, як обачно ви встановили ліміт для гостей, які тут зібралися - тільки миска плову! :)

 16.11.2015 09:17  Тетяна Белімова => © 

Пані Олю, ну чесне слово... повний рот слини набіг)))) Так Ви смачно описали і знову з гумором (це там, де сусідів ятрить запах страви, що готується у Вас)))))
Я вмію готувати плов по-азербайджанськи. Навчилася, коли була в Баку. Він відмінний від узбецького, у ньому нема моркви, і рис треба спеціального виду на кшталт "Басматі", який більше скидається на невеличку вермішельку.