20.11.2015 14:21
для всіх
250
    
  4 | 4  
 © Ольга Шнуренко

Осіння палітра неба

рімейк

Вчора небо було зовсім інше – набагато гарніше! Вражала багатоколірна палітра. Основний колір, як фон, був блакитний.

На горизонті меланхолійно дрімав голубий, змішаний із сірим, і на цю небесну смугу вистрибнули грайливо рожево-золотисті сонячні протуберанці. Це була перша усмішка сонця, яке ще ховалося за обрієм.

На центральній частині небесного полотна з рожевим відтінком поважно вмостилися темно-сірі купчасті хмари. Рожевий колір горизонту вранці, як правило, означає, що згодом будуть сильні морози.

Ближче до моїх вікон, небо було дивовижно бузкове, а зліва – нагадувало світло-голубе озеро, і жодної хмаринки на ньому! Справа купчасті хмари сонно потягнулися і перетворилися на перисті.

Спіймала себе на думці, що великі пухнасті хмари були так дуже схожі на дрейфуючі крижини у Льодовитому океані. Де-не-де довгі фіолетові смуги неба розбавляв легкий сонячний рум‘янець.

Раптом обрій став яскраво-золотистим, сіро-голубий колір змінився на рожевий з відтінком фіолетового. Зблідли темно-сірі хмари. Все більше неймовірно голубою фарбою заквітчалось небо, і згодом із-за висотних будинків повільно та врочисто викотилося на небо сонце, кольору розплавленого металу в доменній печі… Новий день народився!

А сьогодні небеса – похмурі, темно-сірі, непривітні. З самого ранку монотонно барабанить дощ у вікно. Кудись біжать різнокольорові парасольки. Стоять зажурені і ловлять дрижаки оголені тополі.

Але в кімнаті затишно й тепло. Дрімають на дивані мур-котики. Спокій і тиша. Аж дивно. Може все це мені тільки сниться …



м. Київ, 2012р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.11.2015 10:00  Тетяна Белімова => © 

Дуже гарно, Олю)) Народження нового дня - неповторний момент, який восени і взимку набуває якоїсь особливої містичності.
Про небо і його барви - улюблене тема багатьох)) І моя теж! У мене є "Розмалюй моє небо!"
Не знаю, чи Ви читали "Вертеп" Аркадія Любченка? Там є ціла глава "Привітання" присвячена народженню нового дня.

 21.11.2015 00:02  Тетяна Чорновіл => © 

Ваші замальовки теплі і затишні!
Відчулось муркотіння кота! ))

 20.11.2015 22:35  Панін Олександр Мико... => © 

Якщо на вулиці негода,
Виє вітер,
Холодна волога в`їдається
В душу,
Але домашнє тепло забезпечує
Сімейний спокій -
То і на вулиці стає привітно-затишно,
Виграють чаклунські барви
І осінь всміхається.