30.11.2015 18:01
для всіх
77
    
  - | -  
 © Олександра

Втеча

картинки уяви під епічну музику

...Відпочивши кілька хвилин, сил, хоч не багато додалося, і йти тепер стало легше . Вона не знала, куди втекла, але думка, що палац вже далеко, хоч трохи полегшила злість. Тепер можна було озирнутись. Ззаду - ліс, звідки принцеса прибігла, а з інших боків - квітуча, безкрайня поляна. Куди далі йти? Раптом дівчина помітила невеликий камінь, на якому було щось написано. "Може, там написано, де я зараз?" Підійшовши ближче, принцеса зрозуміла, що це зовсім не надпис. На камені був трохи стертий малюнок. Це була сапфірова діадема. Звісно, на малюнку важко було зрозуміти який саме це камінь, але дівчина вже бачила діадему у своєму сні, а там легко можна було побачити і роздивитися її добре, впізнати добре відомі камені. Принцеса досі всеодно не розуміла її значення. Але чомусь зовсім не засмутилася, що побачила не напис про своє знаходження. Можливо лише тому, що діадема була занадто знайомою. 

Раптом дивне світло огорнула принцесу. Здавалося, що квіти піднялися з поля і тепер кружляли в повітрі. Навкруги загорілися вогні. Потім - невеликі рубіни, сапфіри, дорогоцінні камені і інші схожі і невідомі, закрутилися в повітрі. Все це скидалося на величезну кольорову сферу, наповнену різними предметами і світлом. Камінь з малюнком піднявся. Це сталося так швидко, що дівчина, захоплена чарівною сферою, ледь не пропустила цей рух. Діадема зійшла з малюнку і стала справжньою. Вона злетіла і опустилася на голову принцеси. З каменя вилетіла червона троянда. Квітка осліпила все навколо і навіть світлову сферу. Вона просто манила. Вкотре захоплена чарівною красою, дівчина забула про злість, і навіть придушила в собі запитання, що ж це таке. Вона просто простягнула майже наосліп руку і взяла квітку. Світло миттєво зникло, сфера розчинилася в повітрі. Здавалося, що це якийсь сон чи щось схоже, але в руці залишалася червона троянда. В голові залунала сильна, незнайома, і красива музика. Троянда вилетіла з рук... І розчинилася. Досі чуючи невідомий ритм принцеса закрила очі, і вже хотіла зібратися з думками, коли відчула легкий вітер. Одразу вона не змогла зрозуміти, звідки він, бо руки, обличчя не відчувало нічого. Вона лише розплющила очі. Її думки зникли. Діадема засяяла, вона злетіла в повітря і потужний струмінь чогось боляче вдарив в спину дівчині. Принцеса ледь не впала, але змогла витримати удар. Дівчина підняла руки - а з ними повторила її рух... Крила. Ось що вдарило в спину. Вона досі відчувала втому від бігу, переживала захоплення зниклою сферою, сапфіровою діадемою і трояндою. Але раптом вона відчула, як дихає земля. Всі рослини гинули. Квіти не здавалися досі прекрасними, скоріше тепер вони знемагати від спеки. Відчувши, що відчувала земля, принцеса думками прилетіла до сонця, а сама лише простягнула руки. Небо послухалося. Сонце потемніло, хмари заповнили небо і полився дощ. Принцеса злетіла. Крила повільно підіймали її вгору, захоплюючи чарівним видом. Вона закрутилася в повітрі, і вода заповнила все поле і ліс. Закрутилася знову - і потужний струмінь сили влився в землю, породжуючи вітер. Дівчина відчувала, що сила вдарила їй в руки, і розтікалася по всьому тілу. Сила, додана рослинам, додалася і принцесі. Вона знову підняла руки і хмари просто зникли. Сонце знову засяяло, але не так сильно, бо вже хилилося на захід. До синіх, тендітних крил додалася теж сила, і фіолетовим відтінком вони збільшилися в розмірах і випустили струмінь світла. Принцеса злетіла вище із великою швидкістю. Летіти стало вдвічі легше, потужний помах крил швидко підіймав дівчину вгору. Знову та дивна, прекрасна музика заграла навколо. Сфера знову з`явилася, музика в голові потроху стихала, діадема перетворилася в малюнок. Біля дивного каменя лежала червона троянда. Принцеса доторкнулася до неї і все зникло. Все, крім каменя. Діадема, музика і, здавалося, зникла і ця подія, що занадто змінила все. Все життя принцеси. 

Кожного дня музика приходила до дівчини. В лісі було тихо жити. Іноді пробігали вершники на конях з палацу, але про схованку принцеси ніхто не здогадався, та й важко взагалі її помітити. Хіба що біля підніжжя великого старого, а скоріше старовинного дерева виднілися яскраві троянди.  

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!