30.11.2015 22:59
для всіх
170
    
  - | -  
 © Оксана Макогін

Секрет подружнього щастя

Секрет подружнього щастя

Тихий зимовий ранок. Але в головах цієї пари зовсім не тихо. Двоє швидко встають з ліжка і занепокоєно поглядають на годинник. Вже десята.

Сьогодні останній день їхніх вихідних. А завтра? Завтра пора на роботу. Він поїде у своє нудно-буденне відрядження, а вона піде у свій просмерджений кавою офіс.

Але хіба до цього часу вони так думали про свою роботу? Зовісм ні. Адже саме на роботі вони зустрілись. І тому приходили туди як на свято. А тепер… Тепер вони пізнали зовім інший стан. Тепер вони тільки удвох і більше нікого на світі...

Але ж сьогоднішній день є особливим. Він є останнім. Все! Завтра кінець!

Через цей беззаперечний факт двоє були засмучені. Вони сиділи поруч, але у думках були десь далеко-далеко. У нього в голові пробіг цілий калейдоскоп подій останнього місяця: Новий рік, Різдво, весілля. Все свята, друзі, побажання… А тепер настала буденність. І що ж буде? Як ми будемо жити?

Дружина теж, не на жарт, замислилась:

“Я так його люблю і дуже не хочу його втратити. Але впродовж цього місяця я завжди виглядала гарно: красивий макіяж, зачіска, сукня. А тепер? Цей халат, гулька на голові…”

Майже одночасно подружня пара встала з ліжка і кожен побіг зі своєю ідеєю. Чоловік швидко зібрався і вийшов за двері. Жінка хутко відкрила свою книгу рецептів і знайшла, його улюблений, ще з тих часів, коли він вперше прийшов до неї в гості. Вона поставила дві сковорідки на плиту і почала чаклувати над м’ясом, спеціями та соусом. Швидко впоравшись з роботою, дружина почала прибиратись. Одягла синю сукню, срібні сережки + десять хвилин улюбленої, для кожної жінки, роботи біля дзеркала – і вуаля, все готово. Вона була задоволена собою і знала, що він є на правильному шляху.

Чоловік прибув через п’ять хвилин. Білі троянди – її улюблені, східні солодощі і пляшка вина, - усе підходило до тієї атмосфери, яку створила жінка.

Обоє запалили свічі, ввімкнули улюблений фільм… Так просто все! Це вже були зовсім інші люди, ніж годину тому. Декілька хвилин часу, трішки зусиль, а стільки здобутків! Вони були щасливі..Вони вгадали бажання один одного.

У них був святковий настрій. Хоча на календарі всі свята вже були позаду. А що ж заважає робити свято ближньому кожен день? Не створюймо самі собі стереотипів.

Завтра вони не будуть йти понуро на роботу, не буть переживати про погоду, політику й плітки… Їх будуть гріти спогади... Ще зранку вони зроблять один для одного приємну дрібничку, побажають чогось доброго і поцілують на прощання. А в час обідньої перерви вони обов’язково пошлють один одному смс, від якого в них буде сяяти умішка на вустах. А робота… Робота буде робитись швидко і легко, і ще отримають похвалу від шефа.

Щастя в дрібницях. Але помічаймо їх і тих людей, які це роблять для нас.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.03.2016 11:59  Оля Стасюк => © 

Добрий твір) Дає позитивних поштовх на весь день)

 02.12.2015 16:47  Володимир Пірнач => © 

Погоджуюся з Галиною :)

І аж ніяк не погоджуюся з : "..десять хвилин улюбленої, для кожної жінки, роботи біля дзеркала".

Мене потішив текст, на правду не схожий зовсім, але він такий по-наївному милий :)

Щось є у ваших текстах.. читаю

 01.12.2015 00:20  Каранда Галина => © 

)))))))))))) це теж один із стереотипів:)
вітаю тут!)