21.12.2015 00:06
для всіх
238
    
  3 | 3  
 © Ольга Шнуренко

Передноворічне хвилювання

з рубрики / циклу «Вірші до Свят»

"Здавалось, доросла, давно вже не вірю в дива́…
Та хочеться ди́ва – простого, наївного, світлого,
Як пригорщі свіжого снігу за крок до Різдва"
Н. Данилюк

Щоденно мрячить дощ, хоча й зима. Мороз так рідко на світанні у вікна зазирає крадькома, після обіду знову сонце сяє, немов прийшла весна – на сніжний грудень марні сподівання...

Вже скоро Новий Рік, за ним Різдво і Водохреща… Невже не буде снігу і морозу? Щодня читаю, як молитву, синоптиків прогнози...

Яке ж то свято, коли дощ диктує нам погоду, і де зробити святий хрест, якщо не буде льоду? Невже прийдеться освятити без традиційних ритуалів в річці воду?

Які ж розваги без санчат, без Баби снігової – все що ми маємо сьогодні, це аромати мандаринів і свіжий запах хвої…

Оголена земля чорніє смутком, дощами змучена й потріпана шаленим вітром. Похмуре небо кольору металу - холодне й непривітне...

Мовчать зажурені і кострубаті силуети в лісі, а на даху в старій хатині горобці, як квочки, набундючились у стрісі..

Завмерли всі в чеканні дива, старі і молоді, і дітлахи й малеча, що принесе зима у подарунок лапатий сніг у Новорічну ніч і на Свят-вечір…



м. Київ, 20.12.2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.12.2015 23:35  Панін Олександр Мико... => © 

Нехай вітер повіває, дощ на краплі рветься, осінь всеодно втікає, зИма повернеться.

 21.12.2015 10:02  Марієчка Коваль => © 

А я хочу тепла... тому таке..Приємний вірш. Дива бувають :) Просто не думайте про них :)

 21.12.2015 09:40  Тетяна Белімова => © 

Справді передноворічне із нотками хвилювання))
Все буде добре! От побачите))))