21.12.2015 22:19
для всіх
255
    
  4 | 4  
 © Тетяна Чорновіл

Врятований Новий Рік

Врятований Новий Рік

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Новий Рік – чудове свято! Звірята в лісі його дуже чекали і вже зранку з нетерпінням побігли до ялинки.

– Куди ж подівся наш Новий Рік? – тупцяли вони по галявині. Віти не ясніли блискітками, і навіть пухнасті сніжинки не радували.

– Чому всі обернулись до мене? – буркнув Вовк, 

– Я став добрим, бо чекаю новорічних подарунків. Мабуть, то Ворона Новий Рік украла.

– Не КРАла! Його Хтось забрав, сама бачила! – голосно каркнула Ворона, а з-під ялинки і справді висунувся чорний ніс.

– Віддай Новий Рік! – кинулись до нього звірята.

– Не віддам! Він мені самому потрібен! – пискнув таємничий Хтось і сховався назад у нору.

Звірята засмутились. Та раптом здаля почулась весела пісенька:


– Я Біле Ведмежатко!

Дарую всім звірятам

Смачний напій в горнятку –

Какао з шоколадом!

Цей ранок точно вдасться, 

Бо маю я з собою

Гаряче добре щастя

Солодкого напою! 


– Хто тут сумує?! – вигукнув дивний пухнастий гість. Я Білий Ведмедик з Північного Полюсу! Прибув до вас у гості на Свято Нового Року! Гайда до мене на горнятко какао!

– У нас Новий Рік Хтось забрав, – пожалівся Заєць, – тепер ми не стрибатимемо круг ялинки.

– І не отримаємо солодких горішків у подарунок! – зітхнула Білочка.

– Ворона не заспіває КРАсиву пісеньку, а я не танцюватиму Танець Рудого Хвоста! – похнюпилась Лисиця.

– Не сумуйте! Давайте запросимо Хтося на горнятко чарівного напою. Хтосику, пригощайся!

– Як смачно! – прицмокував Хтось! Я насправді Кріт. Прокинувся серед зими, змерз у норі. Думав, що Новий Рік мене зігріє, тому й забрав його собі! Прошу мене вибачити, він і від мене десь дівся! Зате я вже зігрівся! Дякую, Білий Ведмедику! Піду досипати до весни!

І Кріт Хтось пішов. А Новий Рік раптом з’явився! Засяяла блискітками ялинка з солодкими горішками на вітах, Ворона згадала свою КРАсиву пісню, а Лисиця стала притупувати Танець Рудого Хвоста. Звірята разом з білим гостем стрибали і веселились, бо Новий Рік – це чудове свято! Особливо з горнятком гарячого солодкого какао!

А Кріт спав у норі й посміхався. Йому снився теплий чарівний сон про нового друга, і про найкращий у світі Новий Рік!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.12.2015 14:32  Георгій Грищенко => © 

Чудово. Захоплююча казка. КЛАСИК!

 22.12.2015 12:07  Марієчка Коваль => © 

"буркнув Вовк... Я став добрим, бо чекаю новорічних подарунків" :))) - дуже веселий момент. ...Хтосику... )) Дуже тепла казка, яка зігріває і без какао чи чаю) зігріває словом. а "сон про нового друга"..- це якось по-своєму сприйняла.. вразило).

 22.12.2015 10:53  Олена Вишневська => © 

Ви, пані Тетяно, поділилися з нами шматочком дива)

Зі святами будьте здорові!

 22.12.2015 06:01  Дебелий Леонід Семен... => © 

Гарно і вигадливо! З наступним - добрим і багатообіцяючим! 

 22.12.2015 00:57  Серго Сокольник => © 

О, цікава дитяча проза))) Таню, моє Вам БРАВО і настрою передсвяткового!!!)))

 22.12.2015 00:33  Ольга Шнуренко => © 

Смачна казочка з ароматом і приємним смаком какао))))