31.12.2015 19:54
для всіх
272
    
  4 | 4  
 © Ольга Шнуренко

Новорічне свято

з рубрики / циклу «Вірші до Свят»

Заборонили канонади із петардів - в минулу Новорічну ніч була немов би на параді!

Раніше звідусіль лунали весело щедрівки, і засипали щедрувальники зерном домівки…

Ну звідки в людях агресивна войовничість, хіба від галасу залежить урочистість?

В Китаї феєрверки - традиційні здавна, петарди стали атрибутом святкування…

Китайці полонили український ринок, вже долучились до прикрашення ялинок!

Висять на вулицях ліхтарики китайські - забули люди, що в нас віра християнська…

Ялинкою був сніп із житньої соломи - дух предка зазивали пращурі додому.

Верхівку прикрашали стрічки й сухі квітки, щоб новий рік був щедрим на врожай улітку…

Щедрівки радісні увечері лунали, а вранці діти щедро житом засівали.

Коли ходили до сусідів на вечерю, то всім гостинно відчиняли хатні двері…

Традиції міняються із плином часу, та завжди новорічне свято - радісне й прекрасне!



м. Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.01.2016 09:31  Тетяна Белімова => © 

Нехай новорічне свято завжди лишається радісним і прекрасним!

 01.01.2016 01:56  Панін Олександр Мико... => © 

Так - Новий рік, це завжди - Новий рік, надія на майбутнє.
від скрути оберіг.
Радіють всі, як діти, не можуть не радіти, бо Новий рік - нове життя, а смуток - у сміття!
Вже Новий рік
і ми усі веселі,
І залюбки
танцюєм стрибунця!
Радіють хай
ліси, моря. оселі.
Танцюємо,
Гукаємо: "Ас-с-ся!"