01.02.2016 10:29
для всіх
376
    
  3 | 3  
 © Ольга Шнуренко

Граки прилетіли

з рубрики / циклу «Ессе та нариси»

Відмінності грака від інших чорних птахів:
У крука кошлате пір`я, «борода» під дзьобом.
Чорна ворона має повністю чорний дзьоб.
Галка менша за розміром та має
більш круглу голову та менший дзьоб.

Вранці під ковдрою стало дуже жарко, тіло пашіло.

Перша думка була – я захворіла. Друга – стали більше подавати тепло по трубах із котельні.

Коли глянула у вікно, відразу зрозуміла, що сьогодні кардинально потепліло…

Довкілля, яке було сліпучо-білим, голубим, чистим, іскристим, раптом стало сірим і поруділо.

Радісно потягнулися дерева вгору до неба, налипання снігу на гілках зовсім облетіло.

На карнизах дахів висять льодяні бурульки, які також скоро, як тільки пригріє яскраве сонце, попадають на землю, як яблука спілі…

Відчинила вікно навстіж і ніздрі залоскотав ледве відчутний аромат весни. Подумки себе питаю, чи це реально, чи може мої сни?

Глянула вниз і побачила, що на снігу поважно ходять ворони – так і захотілося закричати що є сили: »Весна прийшла! Граки прилетіли»…



м. Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.02.2016 22:55  Світлана Рачинська => © 

Чудово написали, пані Олю! Пошвидше б весна!!!!

 01.02.2016 15:07  Панін Олександр Мико... => © 

Ганий опис зимового потепління.
Відлига у лютому - небезпечна для здоров`я.

 01.02.2016 10:32  Тетяна Белімова => © 

У передчутті весни)))) Гарно написали! Підмітили такі незначні деталі, які створили цілісний образ))))
Чудово!