08.02.2016 22:51
лише 18+
531
    
  12 | 12  
 © Суворий

Чому ми стільки часу в житті присвячуємо всілякому лайну?

присвячується усім тим, хто не може уявити свого
життя без боротьби з лайном

Окрім хороших речей, позитивних емоцій, родичів, друзів, гарних дівчат і класних пацанів, дощу, снігу, чистого повітря, креативних ідей, героїчних вчинків, кохання, теплої ковдри, смачної здоби, приємних літніх вечорів Вас оточує ще й всіляке лайно. Його настільки буває багато і воно на стільки щільне, що Ви перестаємо помічати всі принади довколишнього світу. Лайно може Вас зустріти на сходинках власного будинку, в високих владних кабінетах, в маршрутці, тролейбусі, в кабінет лікаря, магазині. Лайно не цурається ні релігійного свята, ні дня Вашого народження, ні віддаленої від нього за сотні кілометрів Вашої особистої шпарини в віртуальному світі. Лайном може виявитись зрадлива дружина чи чоловік, друг, в якому Ви розчарувались, керівник. Лайно може хтось написати в чаті чи воно саме впаде на пошту, навіть написати не Вам, але Ви про це обов`язково дізнаєтесь. Світ не без добрих людей. Найгірше, що може зробити лайно - це Вас страшенно образити, бо лайно немає на це ніякого права. Воно здатне дістати Вас з-під землі і тоді у Вас не буде жодного вибору, як розпочати витрачати своє дорогоцінне життя на нього.

А скільки у Вас того життя? Ну ясна річ ще принаймні стільки скільки Ви вже прожили, прошкандибали білим світом раз по раз втрапляючи в лайно то лівою, то правою ногою. Ви так завжди думаєте. Ви впевнені, що того життя ще оберемок точно. Що Ваш біологічний годинник цокає і цокає, а помирають лише невдахи. Ну і Ви, але не скоро...

І от сповнені праведним гнівом, Ви починаєте марити помстою лайну, що Вас образило. Ви лелієте ненависть до лайна, ділитеся нею з друзями між фразами привіт/бувай. Фантазуєте, як лайно буде страждати і чекаєте свого шансу. Ви забуваєте про родичів, друзів, добрі справи. У Вас же ще попереду ще стільки ж життя відміряно, все встигнете. Ви починаєте покрикувати на близьких Вам людей, що вони заважають Вам думати про лайно. Ні, Ви не ледар. Ви тяжко працюєте, але відпочинок - це час для роздумів про лайно. Біологічний годинник розмірено відбиває бам-бам... З родичами ще встигнеться. Щодня бачитесь - вони теж ще протягнуть ого-го. Головне не випустити з фокусу лайно.

А що Вами рухає? Правильно. Благородне відчуття, що справедливість має торжествувати. І ось Ви вже стоїте в колоні мільйонів борців за справедливість. Колись в ній стояв Адольф, Йосип Вісаріонович теж там стояв, стояв Пол Пот, Ленін. Всі прагнули, щоб восторжествували їхня унікальна справедливість. Але Вам ніколи обертатись і думати. Лайну треба помститись, довести ще і ще, що воно лайно. Розчавити і роздерти. Ще з малечку Вам втовкмачували, що дракону слід відрубати голову. І Ви не заспокоїтесь поки не відрубаєте. Ви так запрограмовані і у Вас немає ні сил ні розуму розірвати це замкнене коло.

А між тим Ваш біологічний годинник десь відстукує у спальні, на кухні чи за робочим столом. Цок-цок. Відстукує він "цок-цок" десь і у лайна. І ось трапляється диво. Лайно відкинуло копита. Несподівано. У Вас немає жодної радості. Ви ж не соціопат, щоб радіти. Ви вражені. Ви розумієте, що померла ЛЮДИНА, а Ви присвятили жирний шматок свого життя справді на якесь лайно. Просрали. Ви сором`язливо пригадуєте, що лайно зробило дещо й хороше, не так багато, як Ви, але все ж. Навіть, якщо лайно тяжко захворіло, Ви відчуєте теж саме. Ви ж не соціопат. Вас так виховали. Вчили співпереживати на автоматі. У Вас вже не перехоплює дух. І Ви відправляєтесь в пошук нового лайна. Але ні, нащо шукати. У Вас завжди під рукою треться свіже і не одне. Достатньо трошки натиснути, щось запідозрити і все. Земля закрутилась, як і раніше.

Але в той день, коли Ваш власний біологічний годинник зупиниться або його змусять зупинитись обставини, Ви навряд чи будете благати Бога подарувати ще хвилин 10, щоб добороти останнє лайно. Ви жалкуватимете за просраними безглуздо хвилинами, яких Вам уже ніхто ніколи не поверне, і своєю безмежно мізерною одержимістю. Ну і, ясна справа, думка лайна про Вас зміниться на краще. Воно ж теж не соціопат. Воно ж копія Вас. Співпереживає.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.09.2016 08:43  роман-мтт => © 

"Ну і, ясна справа, думка лайна про Вас зміниться на краще. Воно ж теж не соціопат. Воно ж копія Вас. Співпереживає." - оце саме класне. надія - є! живемо далі!!!

 18.06.2016 19:15  Вікторія Івченко => © 

"Ви жалкуватимете за просраними безглуздо хвилинами, яких Вам уже ніхто ніколи не поверне, і своєю безмежно мізерною одержимістю". Чудово сказано.

 01.05.2016 15:49  Гаврищук Галина => © 

Сильно, влучно, дуже важливо для кожної хвилини безцінного життя...

 03.03.2016 08:15  Георгій Грищенко => © 

Мудро, сумно читати про боротьбу з непереможним лайном. А може щось таки зміниться і лайна поменшає.

 09.02.2016 00:08  © ... => Каранда Галина 

відволікся на щось певно... сорі

 08.02.2016 23:42  Каранда Галина 

... подумала, що часто лайно розростається саме від того, що його не називають його справжнім ім`ям... комусь воно не воняє, а комусь і воняє, так мазатися боїться. Послухати нас усіх - усі такі добрі, та справедливі, та чуйні, та чесні... а тільки реальна ситуація, де ту саму чуйність чи чесність проявити треба - де що й дівається... лайно в кожному з нас. тільки не всі це визнають.

 08.02.2016 23:23  Марієчка Коваль => © 

ви сердиті)) о я-я) Треба тікати. Ну я так відчула. Сподобалось. Тепер я вас зрозуміла. Як автора.

 08.02.2016 23:22  мммммм => © 

Чудовий твір. Така актуальна тема на сьогоднішній день. Жаль, що і далі це буде продовжуватись... Але надія є. Ловлю себе на думці, а чи не про мене це все? І сподіваюсь, що ні. Після таких поштовхів хочеться вдосконалюватись...

 08.02.2016 23:16  Каранда Галина => © 

лайно штука липка... вибратися важко.
я тут постійно відгрібала за те, що ставила питання. Але досі думаю, що їх завжди варто ставити, як мінімум собі.
Спитати себе: якого результати я хочу добитися в даному випадку? Чи хочу я, щоб лайно визнало свою вину? чи хочу я, аби воно стало думати про мене, що я цяця? чи буду я в цьому випадку думати, що лайно стало цяцею?
чи зможу я далі з ним нормально спілкуватися? Нащо воно мені взагалі здалося?
а головне - оте, що ви сказазали - ми ж не соціопати... чи зрадію я, якщо мій ворог потрапить у біду? чи зможу я сам зіштовхнути його зі скелі???? а що я відчую, якщо він помре, не пробачивши мені???
ці питання приходять з віком і з певним досвідом. причому - тільки своїм, власним... на жаль...