28.02.2016 21:14
для всіх
527
    
  5 | 5  
 © Ольга Шнуренко

УЛЮБЛЕНІ СТРАВИ УКРАЇНЦІВ

з рубрики / циклу «Корисне і смачне»

Згідно з результатами дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проект «Народний ТОП», найулюбленішою стравою українців є борщ (44%).

До улюблених страв увійшли також:

Вареники (18%), шашлик (10%), холодець (7%), котлети (6%) та відбивні (5%), а також інші м’ясні страви (14%).

Близько 7% вважають своєю улюбленою стравою плов

салати «Олів’є» (11%) та «Шуба» (4%), а також інші салати (10%).

Українцям смакують також різні рибні страви (10%), смажена, фарширована і заливна риба, а також оселедець та морепродукти.

Серед випічки і десертів (9%) перевагу надають сирникам, пирогам і пиріжкам, морозиву, сирній запіканці та фруктам.

Серед млинців (4%) найбільш популярні з сиром.

Серед інших перших страв окрім звичайного борщу, також люблять окрошку (2%), солянку, зелений борщ, бульйон, капусняк, харчо, гороховий суп та розсольник.

Серед каш (4%) – гречану, молочну, вівсяну та куліш.

 

Цікаво, що зі збільшенням віку частіше обирають традиційні українські страви – борщ, вареники чи картоплю.

Чим молодші респонденти, тим більше надають перевагу салату «Олів’є», шашлику, смаженій або запеченій картоплі.

Такі нетрадиційні для українців страви, як піца та суші, набувають своєї популярності серед молоді та людей з вищою освітою.

 

Тест "Улюблені страви українців"

В українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки - спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмітною рисою технології української кухні. Складна теплова обробка дає змогу зберегти аромат страв і надає їм соковитості.



м. Київ, 28.02.2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.02.2016 22:29  Світлана Рачинська => © 

Заглянула))) Дуже цікавезно, тест пройду пізніше і обов"язково відпишусь)

 29.02.2016 09:46  Тетяна Белімова => © 

Ох, Олю! Які тут страви! Можна втрати свідомість від одних лише переліків! Дерун навіть уявити собі не можу! І сковорідку теж, до речі! Дуже люблю деруни! Дякую Вам!
Єдине, у чому заплуталася, це у розмірах вареників і містах, де їм пам`ятники українці встановили.
Невже і правда бувають ВАРЕНИКИ ПО 30 СМ??? Це вже чебуреки))))

 29.02.2016 08:20  Люлька Ніна => © 

Цікаві статистичні дані. А у нас, на Буковині є ще такі страви: курка в сметані ( патравка), кулеша (мамалига) з бринзою, бануш, лопатки (квасоля-спаржа) в сметані з часником і кулешею,  а також  заключна  страва - нАчинка ( різні види).  Дуже смачно!!!

 29.02.2016 01:18  Якобчук Павло => © 

{#}

І я в кухні "напівпросвітлений"

 29.02.2016 00:34  © ... => Каллистрат 

У меня еще один вариант секрета - наличие повара)))

 29.02.2016 00:31  © ... => Каллистрат 

А если я скажу: "Сим-сим, откройся" {#}

 29.02.2016 00:17  © ... => Каллистрат 

НЕ мучайте нас, назовите секрет по секрету))))

 28.02.2016 23:49  © ... => Каллистрат 

Секрет и технология приготовления - это синонимы)))

 28.02.2016 22:50  Каллистрат => © 

Пани Ольга! Да мне, после Вашего теста хочется посыпать голову пеплом)))
Я, мнивший себя до сегодняшнего дня крутым кулинаром и непревзойдённым мастером по приготовлению салата "Оливье" впал в натуральную меланхолию))).
Всё!!! Меняю коньки на санки)))
И, напоследок вопрос к тестовикам -
Что самое главное в приготовлении любого блюда???

 28.02.2016 21:18  Каранда Галина => © 

цікава штука))))
я тільки половину вгадала:)))))))))