09.03.2016 23:45
для всіх
219
    
  2 | 3  
 © Олена Яворова

Скло

Скло

Моя долонь на запотілому склі. Дощить.

Я малюю пальчиком візерунки. Серце. А потім зірочку. А потім пишу на склі... та якусь дурню, авжеж. Я споглядаю. Слухаю, як стучать крапельки.

А за склом – світ. Великий світ. І люди... Вони спішать, ховаються від дощу, вони клянуть дощ, а хтось зараз радіє та підставляє своє обличчя під ці теплі весняні крапельки.

А через якусь годину, ну може дві, засяє сонечко.

І вони сховають свої зонтики, і похлюпають по калюжах. І десь хтось зловить веселку.

Які прості речі. Речі, які завжди будуть недоступні мені. Світ, який завжди буде для мене лише десь там – за склом.

Світ, у якому ніколи не буде мене.

Ніколи, ніколи, ніколи – не побачить мене хтось у юрбі, хлюпаючу по лужах, із смішним картатим зонтиком, таку незграбну і таку кумедну дівчину. Це буду не я. Я у цей час сидітиму десь у своїй кімнаті або на кухні біля вікна, я притулю свою долонь до скла і буду довго-довго дивитися. На краплі. На світ. На людей.

Хоча ні, людей я, нажаль, побачити не зможу. Бо інвалідне крісло таке низеньке і мені видно у вікно усього-нічого.

Я уявлятиму їх. Споглядатиму.

Простий світ. Просте життя.  

У якому ніколи не буде...

Мене.

P.S. А знаєш, я так хочу вирватися. Розбити це скло. Я ж ніколи не сдавалася. Я ж така.  

Слава Україні! Героям слава!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.07.2016 08:25  Ольга Моцебекер => © 

Подобається вміння привернути увагу до емоцій, почуттів. Проза чуттєва. Відгуків може бути замало, бо тема непроста, оголені почуття. Не всі готові у відповідь написати з відкритим серцем. А формальні відповіді можуть не поступати, щоб не образити таким чином автора.Відвертість завжди потребує у відповідь такої ж щирої відвертості. Бажаю творчого натхнення. Пишіть.

 14.03.2016 06:10  Каранда Галина => © 

сильно