09.04.2016 07:23
для всіх
131
    
  6 | 6  
 © Ольга Шнуренко

Поет і громадянин

з рубрики / циклу «Переспіви, за мотивами»

А ти, поет! обранець неба, 

Глашатай істин вікових, не вір, 

що не заможний і без хліба

Не вартий віщих струн твоїх!


Не вір, що впали духом люди -

Не вмер ще Бог в душі людей, 

Молитва з Вірою живе у грудях, 

Душа доступна для нових ідей!


Служи Поезії і для людей твори, 

Свій геній виражай у слові, 

Не зупиняйся, кожен день пиши, 

У проявах Вселенської Любові, 

Для блага ближнього живи!


***

(оригінал)


А ты, поэт! избранник неба, 

Глашатай истин вековых, 

Не верь, что не имущий хлеба

Не стоит вещих струн твоих!

Не верь, что вовсе пали люди;

Не умер бог в душе людей, 

И вопль из верующей груди

Всегда доступен будет ей!

Будь гражданин! служа искусству, 

Для блага ближнего живи, 

Свой гений подчиняя чувству

Всеобнимающей Любви...



м. Київ, 8.04.2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.04.2016 09:11  Тетяна Белімова => © 

Мудро! Скільки буде існувати людство, стільки думатимуть і писатимуть про митця, його роль і покликання.
Гарний переспів вийшов! Майстерний!

 11.04.2016 22:22  Світлана Рачинська => © 

Натхненно і гарно переспівали, пані Олю! сподобалось!

 09.04.2016 11:15  Олена Коленченко => © 

" У проявах Вселенської Любові,
Для блага ближнього живи!" - гарні слова....так потрібно зараз, щоб якомога більше людей пам`ятали про це....

 09.04.2016 10:29  Ганна Коназюк => © 

Чудовий переспів! Мабуть, саме це мені хотілося прочитати останнім часом... Потрібні рядочки!
Дякую, пані Ольго!)

 09.04.2016 08:06  Дністран Оксана => © 

Гарний переспів, Олю.