23.05.2016 01:03
для всіх
212
    
  1 | 1  
 © Ольга Шнуренко

Поезія - це думка, що живе у тілі

за мотивами

“Поезія – це найвеличніша форма,
в яку може втілитися людська думка”
Альфонс де Ламартін,
французький поет,
історик і політичний діяч.

(фрагмент)


Там, де живуть античні музики фігури, 

З минулим мертвим бій веде клавіатура, 

Жорстока битва нот з мовчанкою довкілля, 

Там не шукай, поет, душі своїй дозвілля…


І, поєднавши разом розум з божевіллям, 

Зустрінемо в пустелі сенсів новосілля

для вивчення світів, що нам незрозумілі.

Поезія - це думка, що живе у тілі


Вона тече, незрима, в хаосі з думками, 

Її прославимо старанними трудами, 

Щоб засіяла, наче зірка опівнічна, 

І в серці не згасала, а горіла вічно!


(оригінал)


"Предостережение"

Николай Заболоцкий


Где древней музыки фигуры, 

Где с мертвым бой клавиатуры, 

Где битва нот с безмолвием пространства -

Там не ищи, поэт, душе своей убранства...


Соединив безумие с умом, 

Среди пустынных смыслов мы построим дом -

Училище миров, неведомых доселе.

Поэзия есть мысль, устроенная в теле...


Она течет, незримая, в воде -

Мы воду воспоем усердными трудами.

Она горит в полуночной звезде -

Звезда, как полымя, бушует перед нами...



м. Київ, 23.05.2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.05.2016 07:50  Тетяна Белімова => © 

Красиво. Піднесено. Навіть урочисто! Але в цьому випадку, коли йдеться про поезію, це виглядає доречним))