23.06.2016 20:59
для всіх
82
    
  1 | 1  
 © Олександра

Перший

Перший

з рубрики / циклу «Проза»

Перша тріщина змійкою проповзла вздовж шкарлупи.

Потім вже багато тріщин вмить покрили чорно-біле яйце. А коли врешті шкарлупа розломилась на дві частини, показалась на світ голівка з яскраво-синіми очима. Очі знайшли маму-драконицю і якось ширше відкрилися.

Дракониця схилила до малого голову і "визволила" з решти шкарлупи свою дитину.

Молодий дракон нерішуче ступив на свої малі, але вже з невеличкими кігтиками, лапи. Випоростався, підняв гордо голову, але майже одразу впав на підставлену лапу матері.

Дракониця усміхнулася і поставила малого на лапи знову.

Тепер він твердо стояв на лапах і зацікавлено споглядав на навколишній світ.

Раптом якась пір`їнка торкнулась його ніздрів і він сполохано чхнув, випустивши стуйку рожевого полум`я. Здивувався сам собі, кинув зляканий погляд на матір і знову спробував повторити випустити вогонь.

Спочатку дим захопив його рот і він кілька разів збентежено вдихнув свіже повітря. Потім врешті-решт несміливий вогник випурхнув, залоскотавши язик, а дим спокійно вийшов з ніздрів.

Весь цей час дракониця з посмішкою спостерігала за своїм малям.

"Перший". - мовчки сказала вона. - "Буде колись ватажком".

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.06.2016 09:25  Тетяна Белімова => © 

Цікаво написала, Сашо! Молодець! Нічого зайвого))