28.06.2016 12:46
для всіх
181
    
  3 | 4  
 © Іванка Світла

Кораблик мрій

Кораблик мрій

з рубрики / циклу «Коли розцвітає бузок»

Інколи хочеться стати пташкою. І літати десь понад прозорими хмарами у теплій купелі сонячних променів.

Інколи здається, що хвилина триватиме вічно, але вона минає швидше за інші.

Інколи, дивлячись в очі, ти бачиш стільки рідного, але потім розумієш, що в них стільки ж чужого.

Інколи хочеться, щоб завжди була весняна пора цвітіння яблунь, щоб повітря наповнене п’янкими пахощами, було бальзамом на душу.

Інколи хочеться спіймати в долоньку сонячного зайчика і випустити його біля найсамотнійшої душі.

Інколи хочеться чогось такого елементарного і потрібного, але потім ти розумієш, що є набагато важливіше і потрібніше.

… Світловолоса дівчина стояла, обпершись на вирізьблені поручні місточка, задумливо вдивляючись у прозоре дно річечки. Вітер танцював у парі з жовтим листям, а потім опускав його на воду. По небі пливли білі хмаринки, час від часу, ховаючи сонячну усмішку. У повітрі бриніли перші ноти осінньої ностальгії, вперемішку із смачним запахом кави та дзвінким сміхом.

Осінь… Пора яскравих шарфиків та веселкових парасольок, золотого листя та срібних краплинок. А що, якщо цьогоріч осінь затягнеться надовго? Будні починатимуться і завершуватимуться холодними краплями дощу…

А якщо ця осінь особлива? Мар’яні на долоню тихо, мов метелик, опустився жовтий листочок.

Вона знала, що все буде по-новому.

З подихом вітру, листочок затанцював у повітрі, і, кружляючи, поволі опустився на воду.

Погойдуючись, кораблик- листочок плив за течією, виблискуючи на сонці своєю позолотою.

Шум міста все віддалявся, ставало затишно і легко на душі. Клени сяяли на тлі небесної блакиті, відбиваючи тисячі маленьких промінчиків.

«Щастя- поруч!», - подумала дівчина, усміхнувшись перехожому. Її кораблик тихо плив, зникаючи з поля зору. Він плив у світ сонячних Мар’яниних мрій.

Життя починається знову!



Осінь, 2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.06.2016 13:33  Ольга Шнуренко => © 

В далині пливе кораблик,білий-білий, він не знає ні турботи, ні печалі, і для нього світ іще такий привітний - він не думає про те, що буде далі...

Що бувають на шляху й великі хвилі, вітер та вода лютують часто, що не всі довкола такі милі і будуються мости не вчасно!

Кораблик наших мрій, пустих ілюзій не в силі зруйнувати ті мости, які для нас будують на майбутнє, або які будуємо і ми...

автор - Española Rosa

 29.06.2016 09:25  Тетяна Белімова => © 

Красивий і легкий твір))
Іванко, обов`язково пишіть. Не припиняйте. У Вас дуже гарно виходить))