12.07.2016 22:51
для всіх
226
    
  2 | 2  
 © Панін Олександр Миколайович

Боляче

Боляче Сум’яття сновидінь 2

Драматичний етюд за мотивами Т. Белімова «Київ. ua»

Боляче, чому ж так боляче?
Зрештою, хто він їй, а вона йому,
щоб висувати якісь претензії?
Але навіть у таких стосунках хотілося тепла,
а не жорстокості!
А може, він просто не вміє (довго)
давати тепло?
Дав і – пішов.
Просто розтанув на весняному сонечку,
як останній сніг десь у холодному завулку?
Т. Белімова "Київ. ua"

Щасливі краєвиди минулого, вони не навіюють радості попри сонячний лагідний ранок. Свідомість сприймає його, мов вечірні сутінки у мрячну гнилу осінь. Кожна альтанка, дерево, кущ – подряпина душі, що саднить. Сум з’їдає, гризе.

Вже вечір, морок зовнішній і морок душі співпадають. Сірий Місяць зронює бліді іскри, з темряви випливають і щезають лискучі химерні згустки розпачу. Боляче, чому так боляче?

Витанцьовують чудовиська, стихії, людські силуети. Дика коловерть. Виринає постать молодого гарного чоловіка, це – він, коханий… Нарешті.

Даремно ти повернувся спиною, я впізнала тебе, тепер ти не втечеш, я йду за тобою крізь усі страхіття.

Вже легше. Як мені бракувало тебе, коханий! Я іду слідом, не поспішаю, щоб не сполохати, але й не відстаю. Бачити тебе, дихати тобою, розмовляти з тобою, подумки, звісно… Зараз для мене це – щастя, майже…

Навіть, якщо я йду за породженням потойбічних чарів, нехай! Обриси коханого, це вже рятунок. Як довго тебе не було, тепер ми разом. Люба постать просувається крізь трясовину, не злякаюсь, не відступлю. Я знаходжу тверду стежину, радість надає сили, бажання жити.

Йтиму усю ніч, до світанку, доки не розвіється видіння. А потім чекатиму на наступний вечір. Розумію, що ти не з’явишся, сили темряви не дозволять, вони налякані. Я знаю, відчуваю це. Їх ганебний жарт обернувся проти них самих.


Вже скоро ранок...

Не хочу, не хочу прокидатись!

Боляче, чому так боляче!?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.07.2016 10:08  Андрій Осацький => © 

Хорошие образы, сильно написано, спасибо...

 13.07.2016 11:51  Світлана Рачинська => © 

Чудово! Тема, підійнята в романі, вічна. Її можна розглядати з різних граней, мені подобається, як Ви глибоко прирозкриваєте і припідносите її.

 13.07.2016 09:56  Тетяна Белімова => © 

Може, Вам ця пісня не видасться надто близькою до сюжету драматичного етюду, а мені чогось саме вона після прочитання нагадалася.
Дуже Вам дякую, Олександре Миколайовичу, за уважне прочитання мого роману! Щиро! Від серця!

 13.07.2016 09:53  Тетяна Белімова => © 

Video YouTube

 13.07.2016 09:50  Тетяна Белімова => © 

Існує багато ілюзій у житті. Буває, напевно, й ілюзія кохання. Солодка мрія, яка так приємно надить. Нездійснена. Певно, тим і приваблива.