24.07.2016 02:57
для всіх
242
    
  3 | 3  
 © Серго Сокольник

Духовність. Маленька філософська поема

Духовність. Маленька філософська поема

...от що за манера людину питати

Опівніч, коли дуже хочеться спати


І з мороку зло виповзає назовні

Про те, як вона уявляє ДУХОВНІСТЬ?


Духовність- це слово? Чи дійство? Чи міра?

Чи шлях, що людину приводить до віри?


Це відстань від НІ до непевного ТАК?

Чи благо, що робиш без певних ознак?


Зі злом боротьба- це духовність чи ні?

Повстати, чи жити весь час у багні?


Інакше скажімо. Іде чоловік

До хати із книгою... Двері... І зник


У нетрях кімнати. Що буде із ним?

Давайте подумаєм трохи над цим.


Можливо, він спати заходить до неї...

А може, читатиме "Четьї- мінеї"...


То де тут духовна, скажіть, складова?

Чи спить? Чи читає? Діяння ж бо два, 


Допоки він двері назад відіпре...

Із двох варіантів один обере.


А ось де знаходиться ІСТИНИ ВИМІР.

Духовність- це ПРАВИЛЬНО ЗРОБЛЕНИЙ ВИБІР, 


Це ТАЇНСТВО ДІЙСТВА у нетрях кімнати-

Не згаяти час, а читати, читати...


А ззовні- нема. Зачинився і зник.

В кімнаті їх двоє. Він сам і двійник, 


Що спить, поки інший читає собі.

Така вірогідність, зупинений біг, 


Існує для того, хто ззовні кімнати.

Йому залишається тільки ЧЕКАТИ, 


Допоки скінчиться віраж трансформацій...

Те саме народів стосується, націй, 


Що зріють, духовність в собі несучи...

До чогось дозріють... До Раю- ключі, 


До Пекла- провалля. І розуму сни

Нерідко народжують бісів війни, 


Бо мир зберігати- всього лиш умовність.

Ну добре. Я- спати. Духовність... Духовність...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.07.2016 21:24  Тетяна Чорновіл => © 

Рвучка така, глобальна філософія в мудрому вірші.Таїнство дійства у нетрях кімнати застало зненацька!
Мабуть, я невчасно. Зайду, як закінчиться віраж трансформацій і автор прокинеться! :))))))))))
Жарт. Вірш сподобався. Така філософія підійде до багатьох душевних виборів.

 24.07.2016 13:38  Сашко Новік => © 

Наче про кота Шредінгера цікаво

 24.07.2016 12:55  Тадм => © 

Хто ж Вас так зачепив?

 24.07.2016 07:25  Георгій Грищенко => © 

Цікава філософія. Удачі Вам!