29.08.2016 20:35
для всіх
224
    
  1 | 1  
 © Богдан Чорний

Десь там

Під Карпатами, на Хустщині, є місця, де зупинився час. 

Там повітря чисте й прозоре, коли вдихаєш його, то ніби їси великою ложкою і не можеш наїстися, і здається це все, що треба тобі для життя. 

Там вода смачна і живильна, коли п’єш її то відчуваєш весь букет диких трав і силу землі на якій вони виросли. Відчуваєш, як вона змочує твої нутрощі, робить їх живими й здоровими. 

Там краєвиди, настільки безмежні і гарні, що хочеться споглядати їх увесь день і навіть вночі. Сісти посеред них і читати вірші, або, пити терпкого вина з старих келихів - тільки щоб бачити ту красу гір і річок. 

Там люди прості й самобутні. Думають чесно і говорять відверто. Сприймають речі такими як вони є і розуміють плин часу та його незворотність. Зустрічають з повагою, проводжають із шаною, але тільки тоді, як ти цього заслуговуєш. 

Там гриби перешіптуються поміж собою, берізки тягнуться до неба, а яблуні до землі, вкривають траву своїми плодами. Маленькі ящірки малюють хвостами на глиняній тверді рідких доріг, а щасливі собаки бігають стежками, винюхують сліди поодиноких чужинців. Великі, рогаті кози, з малими козенятами, повільно пережовують свою не хитру їжу і врівноважено споглядають навкруги, з таким виразом, ніби розуміють всю чарівність цих місць, ніби це не їх прив’язали до патичка, що встромлений в землю, а вони, прив’язали людей до себе - молоком і сиром.

Там зупинився час, туди хочеш повертатися.



28.08.2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.02.2017 10:16  Каранда Галина => ©