08.09.2016 21:06
18+
226
    
  1 | 1  
 © Роман-Мтт

Щастя

Щастя утопічно

уривок

Оповідання подається частково, бо готується до публікації :)




За два тижні після виходу реклами


Сашко стояв впершись на стіл, а Кєша отетеріло дивився на екран, з якого розносилося:

«…Дивлячись на сірість та буденність нашого життя, щодня проїжджаючи мимо неприглядних коробок дев’ятиповерхових будинків, спостерігаючи неприродні форми опор ЛЕП, труб та інші нагромадження каменю й металу, людей охоплює депресія.

І згадайте, коли ви бачите перші квіти весною, чи пташок, що в’ють нове гніздечко, комах, що радісно дзижчать в теплому повітрі, то яке відчуття вас охоплює? Це відчуття щастя. Згадайте як ви брали на руки своїх маленьких дітей, як одружувалися чи зустрічали Новий рік і яке відчуття вас охоплювало? Щастя…

Але воно геть не тривке: мить – і нема щастя!

Але тільки у нас, і тільки для глядачів нашого каналу сьогодні унікальна пропозиція: «Пігулки щастя»! Це препарат нового покоління, офіційно дозволений до використання в Україні і ще 171 країні світу. Ви платите тільки за доставку препарату і невеликі податки, які має сплатити виробник. 1 блістер пігулок вам коштуватиме лише 42 грн 12 копійок з пересилкою. Тільки сьогодні. Замовте в нас 2 блістера і отримайте їх по смішній ціні в 54 грн 03 копійки – платня збільшується тільки за рахунок податків, а плата за пересилку лишається тою самою. Замовляючи 10 блістерів пігулок щастя, ви отримуєте їх за ціною усього 58 грн. 01 коп.

І, увага! Отримуєте в разі замовлення ще один блістер безкоштовно! Ви платите тільки за пересилку і невеликий податок, накладений нашою шанованою державою. Отримуйте своє «Щастя» вже за три-чотири дні. Ліценз_я Міністерства охорони здоров’я України 2220202302130 від 21.07.2015 р., доставка здійснюється через Укрпошту.

Дзвоніть і замовляйте пігулки «Щастя» прямо зараз – і завжди вам буде щастя!»


– Та нє – здивовано промовив Кєша – разводняк якийсь для лохів. – і поглянув на початий блістер з пігулками, що лежав перед екраном.

– Та «да» – наполегливо відповів Сашко, – моя бабця все в цьому телемагазині купує. І в інтернеті вже валом статей. І відгуки пишуть – дійсно, щасливим себе відчуваєш! Чувак, ти тільки уяви: всі стають щасливими від цих коліс!

– Ти сам їх хавав?

– Так, це мені бабка моя дала їх, а сама каже «Їж, а я ще замовлю і тобі, і собі…».

– І як, не ломає після них?

– Ні, взагалі не ломає! На день – дві таблетки забагато навіть, я б сказав.

– А ну гайда на балкон, покуримо і дещо обмізкуємо…

– Чувак, я – кинув.

– Тобто? Коли? – здивувався Кєша.

– Я їх вже п’ятий день жеру і не курю.

Кєшу пересмикнуло, а потім він спитав:

– А п’єш?

– Ні, і не тягне.

– Ще які ефекти «побічні» є?

– Ні. Одні плюси: не злюся, не курю, висипатися став… Не знаю навіть, таке враження, що життя таки налагоджується. На роботі в нас їх вже через одного всі жеруть. Василь – старий прокопчений зварювальник, і той кинув пити і матюкатися. Тепер шва так накладає – хоч на виставку! І в нього, каже, за три дні руки перестали труситися – каже, наче як народився наново. Але він в нас ветеран – вже два тижні на них сидить!



Запоріжжя, 22 липня 2016 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.09.2016 22:20  Каранда Галина => © 

супер, саме те, що я люблю!
вітаю тут!
читатиму Вас!
декілька разів помітила "одні" замість "самі", але загалом мова жива, читається легко.
дуже сподобалося!