26.09.2016 22:31
лише 18+
235
    
  3 | 4  
 © Роман-Мтт

Спорчена русалка

Спорчена русалка хорорно-містичне

уривок

Оповідання подається частково, бо готується до публікації :)


Чи я тобі, дурепі, цього раніше не говорив? Ні – говорив. А ти що? А ти до вовкулаків загравати тільки ладна та падло розкидати. Хоч би раз біля коренів порозгребала, лінива ти дівка!

І скільки я тебе просив не патрати їх тут – прямо під стовбуром – ну гидко мені слухати, як ці невгамовні і ненаситні до кохання, спочатку хекають, а потім верещать – у мене теж нерви! Ти зрозумій, ми молодші не стаємо – вік, дратівливість і все таке!

Це ще двісті років тому мені було все одне: я вітер слухав, пилок ловив і пилок роздавав, фауну свою вивчав, як з нею дружити, і як з нею боротися. Не до того було. А зараз що: я знаю про своє життя все, мені майже 700 років. Я бажаю трохи спокою. І ти, сцикуха мала, оце такі коні мені будеш мочити?!

Ти хоч пам’ятаєш коли останній раз мені співала? – розпачливо і роздратовано дорікав він мавці.


– Ну Дубя! – мавка нарешті спромоглася вставити хоч слово, але Дуб не дав їй договорити:


– Стули пельку! Я старший тут! – розходилося лаяти її дерево. – А ти закони знаєш: як старший каже так і буде. Або ти починаєш прислухатися до мене і дорослішаєш, або – йди геть! А як не підеш, то знаєш, я знайду на тебе управу! Я все сказав! Це – останнє тобі попередження! Я тобі не квітка папороті, яку ніхто ніколи не бачив, і можна на неї не зважати! Я – Дуб, чи ти забула?!

А тепер злазь з гілки, прибери оте трупп’яча, зарий його на краю крони і йди геть, щоб я тебе не бачив два Місяці поспіль, зрозуміла? Як заспокоюсь – повертайся, твоя гілка буде вільна, не переймайся.



Zp-місто, літо 2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.09.2016 06:30  Георгій Грищенко => © 

{#}

 27.09.2016 11:23  Оля => © 

неологізми (реакція, істерика) в таких текстах видаються чужорідними. Мабуть тому що коли існували мавки і дуби-людожери таких слів не було. Їх хочеться замінити.

 27.09.2016 09:04  оксамит => © 

Життя – тривало...
Мені сподобалось все! Всі настрої і дії... і слів отих "мереживних") дійсно не вистачає) може від того що сама їх вживаю))))

 26.09.2016 22:53  Каранда Галина => © 

нда... мені місцями перебор...
але тут принаймні є фінал)))))))))))
ідея мені подобається. але нащо аж скільки неприглядних слів??