05.01.2017 21:06
для всіх
221
    
  8 | 11  
 © Серго Сокольник

Сипле сніг... Арійське

Сипле сніг... Арійське

Сипле сніг, покриваючи рани

Збитку зради, облуди, брехні...

Ніби полем блукаю туманним...

О Боги! Як же тяжко мені!


Розіп"ятим зимовим кожухом

Сніг зігріє пожухлу траву...

Чи й собі обігрітися?.. Рухом, 

Наче ритм, у якому живу, 


Рвучко пляшки печать відкоркую...

І немов життєдайним вогнем

Я зціляюсь. Уже не сумую...

О Боги! Не покиньте мене


Ось на цьому холодному полі, 

Де блукаю сьогодні... Гаразд?

Як належне сприймаючи долю, 

Що її я для себе обрав, 


Стану тут, зачепивши рукою

Снігового кожуха. Здеру

Споконвічні покрови спокою.

Силу крові земної вберу.


Опікаючий холод... Неначе

Лід і пломінь... Арійщини дух.

Всім віддячу. Комусь- не пробачу.

Не надійтеся. Я НЕ ПІДУ.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.01.2017 01:57  Олена Зінченко => © 

Відчуваю, живу, надихаюсь -

Долі дякую щиро з того...

І в холодному полі - зціляюсь.

    О Боги! Не покиньте його!

 12.01.2017 15:58  Тетяна Чорновіл => © 

Тема чеснот людських оспівана вдало. Дуже сподобався вірш.

 09.01.2017 16:59  роман-мтт => © 

Гарний вірш! Я б сказав вірш-спостереження миті. Це реальна картинка зимового поля з озиминою - я такі бачив в реалі. Коли прочитав - згадав її.

 06.01.2017 19:56  Люлька Ніна => © 

Сильно! Чудово написано! Вражає серце і душу.

 06.01.2017 10:30  Георгій Грищенко => © 

Чудовий вірш. Щасти Вам!

 06.01.2017 01:44  Яна Бім => © 

І НЕ ТРЕБА ЙТИ!
"Розіп"ятим зимовим кожухом
Сніг зігріє пожухлу траву..."
Пишете на "чудово з плюсом".
Хвилюючий твір. Дуже. Хай стане легше ЛГ ;)

 05.01.2017 22:48  © ... => Каранда Галина 

Ще раз перечитав Ваш "манускрипт"... Якісь "прогнати"... Кого прогнати?.. Звідки прогнати?.. Кажіть нормальною людською мовою. Ви маєте на увазі- мене прогнати от з цього літ. сайту конкретно, чи що? Це ж смішно, Галю. Це- літ. сайт, я поет. Тобто- це сайт для мене. Тому по здоровому розумінню я можу ЛИШЕ САМ ПІТИ, якщо мені не сподобаєть. Інакше це було б просто якесь зведення рахунків. Так я і не піду) Чого б це?) У мене тут є друзі, є читачі) А на якусь, вибачте, дурню, я не звертаю уваги. Ви звертаєте? Так це Ваша справа, не моя) Добрішайте, Галю, і люди до Вас потягнуться. І все ж пора трохи вже почати відрізняти справжню поезію від лабатні. Чого бажаю Вам у Новому році. Всього найкращого.

 05.01.2017 22:38  © ... => Каранда Галина 

А що, вірш щирий лише коли він ПРО АВТОРА, чи що? І все ж прошу припинити оту "тайную нєдоброжелатєльность", що аж надто вже впадає у око і може сприйнятись ну аж зовсім негарно) А що признаєтесь некомпетентною- теж негарно. Бо часу стати компетентною було більш ніж вдосталь. Галю. Ну, хтось не став- то не на те ж і вчили... А Ви? І- повторюсь- ЗІ СВЯТАМИ)

 05.01.2017 22:28  © ... => Каранда Галина 

Що Ви пишете... Вірш не сподобався? А ІНШИМ СПОДОБАВСЯ. І- ПРАВИЛЬНО, ЩО СПОДОБАВСЯ. І навіть не казатиму- чому. Скажу інше... Ви взагалі можете сприймати вірші правильно і нормально, Галю?.. От мій вірш ЛІТЕРАТУРНЕ ПРОРОЦТВО, скажімо... У шорт лист конкурсу ввійшов (ще конкурс не скінчено). Всі сприйняли як треба... А Ви? Тепер оце... АРІЙСЬКИЙ ВІРШ. Ви взагалі з арійською символікою, міфологією знайомі? Чи з поняттям ЛГ, наприклад? Ну було ото насаджено тут якоїсь дурні в плані "вчень", адепти он досі залишились, белькочуть щось... ДО ПОЕЗІЇ ВІДНОШЕННЯ НЕ МАЄ ВЗАГАЛІ. Я вже і не цікавлюсь давно отою "лабатнею"... Ви ж наче позиціонуєте себе компетентною... Навіть читати таке не хочу, вибачте. Зі Святами Вас)