28.03.2011 03:40
-
1527
    
  5 | 5  
 © Наталка Янушевич

Діалог

- Послухай, час прийшов усе сказати. Я йду. Я маю іншу. Відпусти. Дітей не кину. 

Я ж бо їхній тато. А ти… І ти когось собі знайди. Не треба сліз, істерик і прокльонів (відразу прошу) – я не повернусь. Ти гідно перебореш монотонність. Ти сильна. А от я – не розірвусь. 

- А як же я? 

- В собі не розібрався. А зараз (чуєш?) вперше покохав. 

- А як же я? 

- Я дім тобі зоставлю. І все, що ми… що я тобі надбав. 

- Хіба це все? А де тривоги, смутки? А де безмежна щастя височінь? Чому і як я маю все забути? 

- Як полотно минулих сновидінь. 

- Не знаю, що в таких випадках діють. Напевно, щастя треба побажати… Згребти останні вуглики надії і неквапливо перемордувати. Все, як в тумані. Голова не варить. Ти ще цивілізовано зробив. Ти молодець. Чи, може, я вже марю? Від гіркоти, від болю, від злоби. 

- Не треба драм. Таке завжди стається. 

- Ти що мене ніколи не кохав? 

- Кохав чи ні – тепер про це не йдеться. Не починай. Я маю купу справ. 

- А в мене доля колеться на друзки. Це більше не важливо у житті? 

- Важливо, але в тебе діти, друзі, батьки, робота, роки молоді. Колись тобі зустрінеться людина. В свинцевих скронях стихне дика лють. Прости. Ти вільна вже віднині. І добре, що змогла усе збагнуть. 



Дрогобич, 27.03.2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.02.2012 23:53  Каранда Галина => © 

важко... а якщо ще додати, що нічого не залишу і дитиною не цікавитимуся.... тоді ота дика лють взагалі не стихне...

 28.03.2011 20:02  Наталка Янушевич => Тетяна Чорновіл 

Дякувати Богу, це спогади не з мого життя.

 28.03.2011 12:38  Тетяна Чорновіл => © 

Важкі почуття, важкі спогади. Вірш хвилюючий! Дякую!