19.01.2017 15:27
для всіх
224
    
  4 | 4  
 © Роман-Мтт

Крига, вітер, два собаки

Крига,  вітер,  два собаки

з рубрики / циклу «реальне»

Вчора вранці гуляв зі своїм собакою. В мене спортівний рєдкий чорний такс: кліренс низький, аеродинамічна форма кузова, дурний характер, слабка керованість, але собака потужний - пес прудкий, сильний настіки, що як зустрічає, то може і з ніг збити від радості. Таких собак в Україні лише двоє: у мене, і ще в якоїсь людини, якій колишній хазяїн цуценят продав - їх двоє мамка привела. Загалом, хароший собака - всі його люблять, він нас любить, все добре. Але вийшов пес вчора на кригу...


Собака не йде - ковзається, лапи як були літні, так і лишилися - на собаку зимовий протектор на лапи в комплекті не йшов. Тут вітер сильний дує, і його помалу починає зносити - я прозрів, смішно стало :) але просуватися далі не можу: сміюся і боюся впасти одночасно.


Але ми вже в русі, а собака на поводку, відчуваю, що не можу справитися з керуванням, а в пса не має зчеплення з дорогою - він ледве утримується. І тут несе, відчуваю, помаленьку і мене - я ж бо теж на кризі стою - порив вітру сильний, а в мене - парусність велика. Неподалік йде дівчина з геть малолітражним псом - щось з болонок, то їх теж здуває, і я бачу, як її суне вбік купи листя, що ще з осені лежить неприбране! Пощастило, хоч падати буде м`якше - заздрю їй.


Йде дядько (без собаки). Стає перед кригою і довго на нас дивиться-дивиться, мовчить, потім щось мугикає собі під ніс, і вирішує йти по краю криги, де ще снігу трохи лишилося. Робить пару кроків, потім розвертається і йде обходити з іншого краю двору, де мало хто ходить: крюк метрів двісті з гаком, але - безпечніше.


От він з нас трьох самий розумний і виявився: маєш зчеплення з власними нейронами - буде зчеплення з землею і зможеш пересуватися. А як нема розуму в голові - не виводь пса на кригу, а тим більше двох.


Мій такс несеться, малолітражне з болонок вилітає нам на зустрічну...


...Помалу встаю, потираючи вдарену п`яту точку і йду діставати дівчину - її ноги стирчать з купи листя. Собаки поруч обидві, неушкоджені (от правда, що чотири колеса краще ніж два!). Повз нас проїздить двірник комунальної служби, розсипаючи пісок.


З іншого боку двору пересувається дядько і чогось сміється.


Фінал.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.01.2017 17:42  Дарія Китайгородська => © 

{#}

І я навіть знаю, чого сміявся той дядько. Вся справа у вухах: вони, як вітрила, ловлять вітер і допомагають маневрувати. І ніякий низький кліренс з аеродинамічним кузовом не врятують, якщо ваш такс заклав неправильний галс ;)

 20.01.2017 01:41  Олександра => © 

Весела мініатюра))) Враження схоже як в того дядька у фіналі)

 19.01.2017 15:43  Каранда Галина => © 

{#}