28.01.2017 22:54
для всіх
175
    
  8 | 12  
 © Серго Сокольник

Такий от сонет

Такий от сонет

Заміна віку... Заміни

На energizer хліб і сіль.

Бажаєш drive? Тільки need

Закоротити полюси.


Пігмаліон без Галатей...

Театр формує парадиз...

Мов вістя встромлене, з грудей

Кохання вирви назавжди, 


Бо трансформоване воно, 

У світі, де нема основ

І суржик замість мови, 


Де ми з тобою у розлив

Пішли... І нас не допили...

-Як маєш ся?... -"хріново".

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.03.2017 18:01  Душа => © 

Ох уж це кохання, велика таємниця!!!І

..."суржик замість мови"... на жаль... згодна...

 01.02.2017 01:01  Тетяна Чорновіл => © 

Сумний сонет, хоч і правдиві влучні образи. Але останнє слово нагадало мені мій вірш :)))))))
Зараз пошукаю, щоб трохи настрій підняти Вашому сумному-пресумному ЛГ))

Пісня - ХИМЧИН ХРІН

 30.01.2017 21:29  термінатор => © 

клас

 29.01.2017 15:12  роман-мтт => © 

Нормальний сонет: потребує як мінімум гарних залишкових шкільних знань, щоб в`їхати в тему.

 29.01.2017 03:56  © ... 

Добре))) Хто хоче, нехай крутить свої дулі, світу це не змінить))) Побурчав я, та настрій гарний. Тому зараз трохи викладу свої роздуми "на загал" (раз "дулєкрут" сховався). Бо "вчителі" тут лише за принципом "цмака за цмаку" вчили, а це, вибачте, не вчення))) І дискусій тут теж не бачив. А шкода.

Ось дивіться. Я просто роздумую. НАШ ЧАС... Яким має бути сонет? Позитивно- шекспірівським, калькою накладеним на нашу дійсність?.. Можливо і так... Тільки навіщо тиражувати вже створене до тебе? Отож. У мене трохи інше сприйняття. Технічно сонет виконаний правильно (8+6, в останніх рядках терценів на склад менше... сонети доволі різні є, доречі... хто лишень не писав... Франко, Пушкін, Ахматова... Дєм"ян Бєдний навіть...) А от смислово я справді вирішив відійти від позитиву, хоча концепція цільна, і англійські слова- вставки на початку, як і фраза "Як маєш ся" (можна прочитати і МАЄШСЯ, доречі), а також сленг "хріново" роблять її цілком логічною) Деяка "розхристаність" думки (доволі стримана, доречі) робить вірш колоритнішим. Тож я задоволений, бо мети досягнуто)

 29.01.2017 03:32  © ... 

Штрих) Ну смішна ж людина) Ось тицьнуло "оцінку" воно))) А представитись (я правда і так здогадуюсь))), сказати ЩО САМЕ не сподобалось? ЧОМУ не сподобалось? А ЩО подобається? Цвірінькалки? Кричалки-агітки? То на фіг, вибачаюсь, до мене заходити взагалі? Я не пишу ні першого, ні другого))) Я персонально не до вподоби? Так воно теж мені не подобається) Квити))) Крутить воно якісь дулі в кишені... Тьфу... Маразм. Краще б ото світогляд свій якось поповнювало в літературі... ))))

 28.01.2017 22:56  Леся Геник => © 

Одним словом, невесело...