06.02.2017 11:50
для всіх
53
    
  3 | 3  
 © Маріанна

Літературне піаніно


Їй подобалася її стара друкарська машинка. Хтось сказав би – ретро, вінтаж, чи ще щось схоже, та саме тихий стукіт клавіатури задавав ритм і переносив у світ її літературних героїв. То була мелодія – трагічна, весела, задумлива. Її етюд.

Мертвий пластик клавіатури комп’ютера не давав того відчуття, не відгукувався на внутрішню пісню. Екран залишався порожнім листком і тільки курсор вимогливо блимав. Та не в силі був спонукати натхнення.

Здавалося тоді, що тиша закладає вуха. Здавалося, що не скінчиться ніколи. І це було так важко.

Вона любила називати свою друкарку-помічницю літературним піаніно. Та ніколи не підводила її, весело стукотіла краплями дощу і клавіші залишали чіткий відбиток на папері. Чорні знаки по білому. Сліди, які не так легко стерти.

Декілька нот – і звучить мотив, веде стежкою далі, біжить клубочком, тільки встигай за ним.

Та сьогодні щось не так. Якась із нот вибивається із загального ритму. Щось не звучить як повинно б.

Клавіша запала? Чи фальшиво звучить вона сама?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 07.02.2017 10:05  Тетяна Белімова => © 

Цікаво, Маріанно, а чи Ви коли пробували друкувати на машинці? Ми колись у школі вчилися. Пальці і зап`ястки боліли після тих уроків... І не зітреш неправильно написане слово, як на екрані комп`ютера. Але виглядають і справді дуже гарно! Таке механічне ретро!
Нещодавно в одній київській бібліотеці мені показали цілу колекцію друкарських машинок. Були серед них механічні, були вже електричні, але жодна, на жаль, не була робочою((
Гарний твір! Трохи ностальгійний, трохи романтичний))

 06.02.2017 20:32  Олександра => © 

Люблю друкарські машинки) Гарно і близько до мене.
Дякую!