02.03.2017 13:51
для всіх
83
    
  2 | 2  
 © Маріанна

Дім

Вона часто згадувала домівку в селі, де минуло дитинство. Затишний будиночок бабусі з дідусем, сад, де щоосені достигали солодкі яблука і сливи, малинові кущі. В яких тоді можна було загубитися.

Родина давно переїхала в місто. Будинок продали. В село їздити причин не залишилося. В рідних колись стінах чужі люди. Тільки спогади залишилися.

Та цього літа перебирала старі світлини. Там все залишилося як тоді. Там збереглися найкращі спогади. Цікаво подивитися як змінилися рідні місця.

Вирішила і вирушила. З надіями і натхненням. З потаємним бажанням повернути до життя те, що минуло. А раптом не минуло? Раптом щось та й залишилося?

Село справді змінилося. Інші будівлі. Інші люди. Тільки вулички нагадували про колишнє. І річка тече як і тоді. А де ж дім?

Пам’ятала, що був на краю села. Знайома стежка привела туди.

Але…

Що ж тут трапилося? Замість саду пустка. А хата! Де білі стіни? Де веранда? Обгорілий дерев’яний кістяк наїжачився уламками. Порожні очниці вікон. Дверей немає, тільки порожні нутрощі випущені на волю.

Пожежа. Це все, що залишилося?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.03.2017 02:51  Ганна Коназюк => © 

Прониклива історія...
Гарно!!!

 03.03.2017 01:33  Тетяна Чорновіл => © 

Душевна мініатюра.В пам"яті все залишається як було.