03.03.2017 21:52
для всіх
121
    
  3 | 3  
 © Душа

Повернися

Може бути десь є той Світ, який єдино вірний. Твій Світ. Де сонце хлюпається у променях заходу і у хвилях древньої річки. А Великий Дух Предків - вічно живий і бродить з баяном по рідній землі, і співає стародавні пісні, які пам`ятали наші прабатьки з початку часів. Там де грона калини, горять кораловим вогнем! І дарують теплий аромат моїм рукам, пестять моє волосся і Душу. Десь там у самому серці Полтавської землі, хвилюється і сумує втомлене сонце, воно чекає коли ти повернешся, чекає своїх дітей, щоб обігріти їх ласкою, захистити від чужої Долі, і волі чужої. 

Воно кличе ночами... коли серце виривається з грудей. Пам`яттю про багаття полтавських козаків, про веселі гуляння і нічні застілля під покровом алмазного українського неба і чарівного, бурштинового місяця, коли хмаринки веселим хороводом, Святять Землю століть. Про таємничі Різдвяні вечори біля Диканьки, і про те, як десь, Оксана подавала Вакулі весільні рушники. 

Тебе ніколи не було там, де не було твоєї Душі. І ти лише там, де твоя Душа. Чим ближче ми до коренів, чим численніше і дружніше твій рід, тим сильніше твоя Душа і щасливіше твоє серце. 

І пам`ятай, єдиний поклик, який неможливо подолати - це поклик крові, бо він кожною її крапелькою прагне возз`єднатися з родом, відгукуючись пам`яттю про тих, хто вже втілився у Великому Духу Предків. 

Ранковим світанком і степовим заходом... Ти чуєш пісні старовинного острова і кожна гілочка і хвоїнка могутнього лісу, шепоче: "Повернися". 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 04.03.2017 16:25  Костенюк => © 

Мудро.

 04.03.2017 09:09  Тетяна Чорновіл => © 

Чудові душевні слова Ви знайшли для свого Рідного Краю.
Красива мініатюра. Дуже сподобалось.