17.03.2017 22:54
для всіх
240
    
  3 | 3  
 © Надія Крайнюк

Чи зійдуть у ріллі зернятка правди?

Чи зійдуть у ріллі зернятка правди?

Майдан… Портрети… Море квітів свіжих.

Навічно в книзі подвиги героїв.

Нестерпний біль, мов лезом, серце ріже…

Боролися лиш словом, замість зброї.


Кружляють над хрестами птахи білі,

І чорний сум летить кудись у небо.

Чи чуєш, Боже, крик в душі зболілій?

Не чуєш… Вже назріла змін потреба!


Чи зійдуть у ріллі зернятка правди?

Невже дарма принесені ті жертви?

Снують по всій країні тіні зради…

Від уряду – лише одне позерство.


Хапають, як раніше, може й більше…

З собою на той світ все взяти мріють?

Куди? Туди? В могильну чорну нішу?

Всім – метр на два… Кістки й без статків стліють.


Світлина з інтернету



Смт Шевченкове, 04. 03. 2017 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.03.2017 18:53  Душа => © 

Правдиві рядки, дякую за вірші, Надіє!!! З Днем Поезії!!! Бажаю Добра i Миру!!!

 21.03.2017 06:10  Серго Сокольник => © 

Так... Відомо...

 21.03.2017 03:22  Юрій СЛАЩОВ => © 

Маю надію, може, колись, побачимось…Дуже багато спільного між нами. Дякую, вам, Надію за все!
Й ще жива душа, не вмерла…
Жити тяжко без надії...
Але, лихо так приперло,
Ледь, собою володію!

 18.03.2017 03:24  Борис Костинський => © 

Цей вірш я ще ніде не читав... Все вірно написала! Надя, про жадобу до грошей українських можновладців дуже гарно сказав нещодавно Анатолій Гриценко. Він виступав на ТБ-каналі "Захід"(Львів) і, зокрема, заговорив про вибір народу щодо Порошенка. Люди вважали, що мільярдер буде чудовим президентом, бо, мовляв, в нього вже всього навалом і він віддасть себе тільки Україні. Пан Гриценко навів приклад окуня, котрий, навіть і сидячи на гачку, продовжує хапати мальку, поки його тягнуть до берега. "Хижак ніколи не може зупинитися, бо в нього суть - хижака!"

Я казав те вже тисячу разів, повторюся знову: Україні потрібні керівники на кшалт Степана Бандери та Романа Шухевича, котрі просто свідомо йшли на самопожертву заради ІДЕЇ! У мусульман таких звуть ШАХІДАМИ. ЗВИЧАЙНІ політики Україні вже ради не дадуть - зайшло все вже так далеко, що для порятунку держави потрібні саме ШАХІДИ, згідні віддати своє життя заради Батьківщини! Війна на Донбасі показала, що такі люди в Україні є. Але електорат ні за яких умов не згоден привести саме таких до влади, бо в цих людей не мордяки, а ОБЛИЧЧЯ і вони олію з гречкою не стануть роздавати, бо в них нема нічого, окрім ЧЕСТІ та ІДЕЇ! Отже, все вперлося в самих пересічних виборців! Якщо чекати еволюційних змін в цьому СУТО совєцькому загалі, то потрібно не менше чверті століття. А, якщо йти шляхом РЕВОЛЮЦІЙНИМ, то це буде вельми болісно та криваво. Ото такі варіанти, Надя...