20.03.2017 11:33
для всіх
104
    
  1 | 1  
 © Панін Олександр Миколайович

Старий Готель

Старий Готель

Розповідь

Дія багатьох "страшилок"
розгортається саме
у готелях.

Один Мандрівник зупинився у старому готелі. Номер, у якому його оселили, вважався нещасним, у ньому зникали люди. Навпроти ліжка висіла на стіні картина. На ній була зображена молода красива жінка у старовинному вбранні.

Посеред ночі Чоловік раптом прокинувся. Він лежав спокійно, а навкруги щось відбувалось. У місячному сяйві добре було видно, як підходили до картини, один за одним, якісь чоловіки. «Прекрасна пані, - казав кожний, - я Вас кохаю…» - «Надягни цю обручку» - лунав у відповідь чаруючий ніжний голос. Звідки з’являлись нові чоловіки, куди дівались попередні – було незрозуміло.

Нарешті Мандрівник наважився підвестися з ліжка. Враз кімната спорожніла.

«А тепер ти, - промовив портрет, - надягни обручку». Обручка сяяла у повітрі.

«Хіба тобі не вистачає усіх отих чоловіків?» - «Ти будеш головним, найкоханішим, не зволікай!»

Чоловік не хотів погоджуватись, відмовити не наважувався. Мовчав. Обличчя Красуні поволі ставало сумним.

Враз Чоловік прокинувся. На нічному столику вигравав у вранішніх променях коштовний перстень-обручка. Чітко вирізнявся напис: «На пам’ять».

Красуня на портреті дивилась повз Мандрівника, кудись у простір. Вона не хмурилась, вона не посміхалась…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.03.2017 18:04  Люлька Ніна => © 

Дуже цікава містична історія. Але в житті всяке буває.

 20.03.2017 12:43  Тетяна Белімова => © 

Буває так, що сон переходить у реальність, а реальність - у сон. Неможливо з`ясувати, що є справжнім, як у випадку з Вашими героями.