25.03.2017 19:34
для всіх
129
    
  2 | 2  
 © Душа

«Творці» і «секретарі»

Класифікація людей згідно неординарності і шаблонності мислення

Хтось веде, а хтось ведений.

Класифікація людей згідно неординарності і шаблонності мислення (шаблон - зразок, якому наслідують).


До першого типу відносяться люди-творці (далі - творці), це, перш за все мислителі, тобто люди, які володіють даром глибокого, неординарного мислення, якi можуть бути при цьому як професійними філософами, так і представниками інших професій. До мислителів, на ряду з гуманітаріями: поети, письменники, оратори, публіцисти, юристи, політики, журналісти; ставляться так само послідовники точних і природничих наук: фізики, математики, біологи і т. д. В даному випадку ми ведемо мову, про науку як таку.



Філософія, в дослівному перекладі з давньогрецької мови – любов до мудрості. Філософ – професійний мислитель. Технічний процес - джерело умов комфортного життя, але не ключ до пізнання таємниць світобудови, яким є філософія.




Людям-творцям, протилежна категорія: людей-секретарів (далі – секретарі) це люди з шаблонним мисленням. Шаблонне мислення – є мислення за зразком, чужі думки, образи, знання. До даної категорії так само відносяться представники будь-яких професій. Вони заурядны, ординарні, посередні. Не здатні до творчого і глибоке мислення. Якщо говорити про літературу, філологію і філософію – це прямі послідовники стилізації, тому секретарі не досягають успіхів у даних напрямках науки.




У данному есе ми розглянемо більш докладно дану класифікацію.


А. Ейнштейн – великий фізик, але одночасно мислитель.... Таким чином, логічним є висновок про те, що творці, на ряду з філософією, можуть мати відношення до будь-якої іншої науки, в тому числі до точних дисциплін відрізняючись від своїх колег, перш за все тим, що їхні знання, погляди і переконання, виходять за межі теоретичної і практичної бази офіційної науки. У літературі і філософії – це нові напрями, теорії, жанри, ідеї, терміни, літературні прийоми. А так само обгрунтування нових напрямків і теорій з точки зору точних наук і фізичних законів. Наприклад, закон про єдність і відносності часу, вперше запропонований мислителями, цілком може отримати статус об`єктивної реальності, завдяки науковим дослідженням вчених-фізиків.


Творці – безпосередні, незаурядны, вони знаходяться в безперервному пошуку істини і не бояться її, незважаючи на те, що дуже часто бувають незрозумілими, це їх не лякає, такі люди «закохані» в свою «справу», і по-справжньому віддані їй. Вони впевнені у своїх знаннях і ідеях, і навіть експерименти творців націлені на результат.




Творець, в його свідомості одноразово багато думок і він здатний робити одночасно кілька творчих справ. Наприклад, писати відразу кілька віршів і одночасно наукових статей, в одній зошити. Його дії і розпорядок дня, часто не встигають за його думками. Він все робить феноменально швидко, в результаті чого, неминучі технічні помилки. В його розпорядку дня і робочих зошитах часто виникає художній безлад, тому що він має можливість одночасно розробляти різні проекти, і просто не встигає записувати різні папки або зошити.




А секретар не може робити одночасно кілька справ. І це компенсує його природна педантичність, він все робить по порядку, закінчивши одну технічну роботу, приступає до іншої. До творчої роботи такий індивід не здатний. А до технічної, монотонної роботі, ординарної, за зразком і певним шаблоном і планом, який розробив не він. Обов`язок проявити рішучість, зробити якісь вольові дії, не зазначені в інструкції або підручнику, секретарю дуже складно. Вони дуже старанні, не порушують розпорядок дня, не забувають про зустрічі, на відміну від творців.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.03.2017 15:04  Ганна Коназюк => © 

Цікаво!!! Сподобалось Ваше дослідження!!!

 26.03.2017 10:49  Тетяна Белімова => © 

Цікавий поділ. Я про такий раніше не чула. Це Ви самі, пані Олю, дійшли таких спостережень? Як на мене, і ті, і ті потрібні.

 25.03.2017 21:50  Панін Олександр Миколайович... => © 

Цікаві дослідження.
Здається, що суспільству потрібні як "творці" так і "секретарі"