31.03.2017 22:03
для всіх
164
    
  2 | 3  
 © Роман-Мтт

Нижча раса

Нижча раса

майже детектив

Злітає маленький шатл і вибухає! А за ним інший, і теж – вибухає. І так один за одним: здорово, весело, захоплююче видовище!!! Лише одиницям вдається вирватися і неушкодженими опинитися за межами атмосфери. І це ще добре, що в них немає людей. І шкода, дійсно шкода, що я не знаю, кому треба руки повідбивати за псування міжгалактичного добра: я просто бачу, що комусь реально нічого робити! Але що це, дивіться: червоний карлик вибухає ..

***

... Десь в далекій-далекій галактиці, біля чорної-чорної діри, перед самим горизонтом подій вони знайшли одного функціонера від генетики і спокійно так, наче легким рухом пальця, підштовхнули його. Тільки не пальцем, а кермом висоти низько плануючого шатлу…

***

... з виступу Великого Гончара: «Час прийде, і ми всі зрозуміємо, та не тільки ми – все Велике Вселенське Співтовариство зрозуміє, що навіть наші дрібні бажання, наша чвари, наш тупий випіндрьож один перед одним у гонитві за благами – це просто ніщо, в порівнянні з поведінкою цього нового народу. Так, ми маємо це зробити, щоб обілити себе в очах всього Всесвіту, очорнивши їх! Але цей час прийде не скоро – до Землі нашим науковцям летіти ще п`ять світлових років»...

***

… з виступу командора наукової експедиції «Гончарний круг», Клея: «Ми синтезували нові види безпечних наркотиків для майбутньої популяції, розмістили екологічно чисті системи виробництва благ і продуктів, відрегулювали систему управління погодою на планеті, запустили в підходящі ареали проживання безпечних дрібних тварин з милими мордяками. Залишився останній етап: завтра заселяю на планету людей. Хвилююся: тільки б їм сподобалося там, тільки б їх все влаштувало, їм же ще розмножуватися.»

***

... З роздумів генетика Ліппі: «Вибухнув червоний карлик – і все! Немає людей, а пам`ять про них залишилася. А ми в результаті – білі і пухнасті. Хитро ж вигадав Великий Гончар!..

Круїз цей звичайно дивний якийсь. Хоча, коли я ще побачу горизонт подій в реальному часі? Антигравітаційні шезлонги, треба відзначити, тут дуже зручні. Неправда таки, що немає ніде щастя у Всесвіті. Є воно, ось в такі хвилини відпочинку від трудів праведних, і розумієш, що воно – є... Ей, що ви робите?! Дивись де летиш! Не штовхайте мене туди!!! Ні-і-і-і-і-і-...

***

– Що ми скажемо керівництву? Камера все зафіксували, і запис пішов до архіву в прямому ефірі!

– Розумієш, він там на запису ні живий і ні мертвий. Він там – застиг. І крик його – застиг. І життя його – застигло. І довести що він мертвий, на підставі цих кадрів – не можна. Не можна визнати його мертвим, убитим або ще якимось, поки його видно на запису. Навіть якщо буде розслідування, то перевірка на горизонті подій його виявить. Так що, чисто юридично, ми його не вбили. Гадаю, ми отримаємо сувору догану за недбалість при пілотуванні. На тім і скінчиться, бо премію ми отримали заздалегідь. Врешті решт: ми ж, насправді, ненавмисно його зіштовхнули нашим кермом висоти – тут техніка взагалі не передбачувана...

***

... -і-і-і-і-і- ...

***

... Злітає маленький шатл і вибухає. А за ним інший, і теж – вибухає. А за ним – третій. І так до нескінченності: здорово, весело, захоплююче видовище. І хто б і як би не обурювався, о Велика Глина Світобудови, насправді ні нам, ні Всесвіту немає ніякої різниці, бо червоний карлик все одно скоро вибухне...

***

... з виступу командора Клея перед екіпажем наукової експедиції «Гончарний круг», перед відправленням додому: «Вони прижилися. Дуже добре, що ми створили форму набагато гірше себе. Пройде час, і як говорив Великий Гончар, нас поставлять на вищу щабель в ієрархії розумних істот Всесвіту, а їх – як самих огидних створінь Всесвіту. А потім червоний карлик вибухне, і їх будуть пам`ятати як цивілізацію дикунів, лякатимуть ними дітей, а нас ставити в приклад.»

З секретної доповіді до Верховного Гончара: «Місія пройшла успішно. Планета заселена. Фауна і флора прижилися на 100% і розмножуються. Простежте, щоб не залишилося свідків, наприклад, влаштуйте їм круїз до чорних дір.»

***

... -і-і-і-і-і- ...



Zp-місто, 2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.04.2017 11:32  Каранда Галина => © 

{#}

ііііііііііііііііі______________)))))))))