09.04.2011 19:34
-
385
    
  - | -  
 © Лані

Скільки в людину поміщається поганих новин?

Вже з рік, а може й більше не можу без здригання вмикати телевізор, а коли таки наважуюсь і беру до рук пульт, то готуюсь в найближчий момент при нагальній потребі терміново перемикати канали подалі від жахіть новин. Це просто якась катастрофа! В що перетворюється наше телебачення? Куди не клацни - всі повмирали, попадали та постраждали. Вже може краще новини, як колись за радянських часів: 

«Председатель Совета Министров СССР Н. А. Тихонов принял 11 марта министра внешних отношений Франции Р. Дюма» -ну милі люди, зібрались погомоніти - «В ходе обмена мнениями было подтверждено стремление СССР и Франции содействовать, каждый со своей стороны и добиваясь большего взаимопонимания друг с другом, восстановлению климата доверия в отношениях между государствами.  

С советской стороны было отмечено, что сотрудничество между СССР и Францией не раз становилось источником позитивных идей в международных отношениях и что такая возможность сохраняется и в настоящее время.» 

Помітили - «становилось источником позитивных идей», є рух до кращого, є тенденція до зближення, позитиву! 

Або ж: «И вот недавно в городском муниципалитете было подписано соглашение о дружбе и сотрудничестве между Коимброй и советским городом Ярославлем.» Та прекрасно, Коімбра дружитиме з кожним із нас, чого ще бажати, вже непогано, знову позитив. 

Звісно і тоді в людей траплялись трагедії, але ж нема сил пропускати крізь себе масово людські біди щодня десятки разів.  

Проте все не просто так, доведено, що погані, страшні, критичні, трагічні новини читають та слухають набагато частіше, уважніше, ніж якійсь інші, і запам‘ятовують їх куди краще, а це звісно рейтинги, хай би їм… 

А ще однозначно дослідили, що такі «надзвичайні новини» передумови зародження хвороб: нервових розладів, депресій, але тут вже рейтинги не страждають, отож, нічого страшного. 

Якось була історія про відлюдника, що жив у тайзі і одного разу після кількох років відсторонення від цивілізації, таки вибрався в місто. Того дня люди були особливо збуджені, перемовлялись з знайомим та ні останніми нашумівшими новинами. Перехожий чолов’яга кинувся до відлюдника: 

- Ти вже чув, хто став новим президентом? Ваня Пєтічкін!  

- Справді? А хто був попереднім?... 

Не знав і ніяк на його життя, а головне здоров’я це не вплинуло, вірніше вплинуло, але лише позитивно. Звісно в тайгу може усім подаватись одночасно не варто, але з новинами треба щось вирішувати! Негатив уже через вуха виповзає, все, досить, немає більше місця. Існує ж купа передач, які визбирують лише погане, а в звичайних новинах хотілося б побільше позитиву, ну побільшеее, будьте ласкаві! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.04.2011 21:19   

Це точно! Я, наприклад, фільтрую інформацію. А чую щось недобре - молюсь.